Г5 1,9 105 к чертеж на тапа за затапване на ЕГР от колектора
Г5 1,9 105 к чертеж на тапа за затапване на ЕГР от колектора
Здравейте, търся чертеж или размери за да си направя тапа да си затапя ЕГР-а от колекторите. Колата е Голф 5 2006 година, двигател 1.9 помпа дюза 105 коня. Искам да го дам на лазер да ми го изрежат, колко дебело да го направя за да няма проблем (ще махам тръбата изцяло, няма да го пъхам между тръбата към егр-а и колектора). Дано някой колега може да помогне 

- hristo1973
- Автомобил: vw passat b3- skoda octavia 2 1.9
- Двигател:
Re: Чертеж на тапа за затапване на ЕГР от колектора
Здравей колега!
На мен също ми е интересно да знам.Имам и Шкода Октавия 2 1.9 от 2007г.с двигател BXE 105 к.с. и един майстор ми каза,че този клапан на по-новите мотори се изолира софтуерно,а не механично.
Нека някой от по-запознатите колеги даде отговор.
На мен също ми е интересно да знам.Имам и Шкода Октавия 2 1.9 от 2007г.с двигател BXE 105 к.с. и един майстор ми каза,че този клапан на по-новите мотори се изолира софтуерно,а не механично.
Нека някой от по-запознатите колеги даде отговор.
Софтуерното изолиране аз го направих, там е елементарно а майсторите зимат по 100-150лв (ползвах на познат кабел и програма за изтегляне на картите и презаписване на нови стойности в егр картата)
Сега искам и да го затапя отдоло и да го изхвърля целия ЕГР и на негово място ще сложа тръба с фланци като на ЕГР-а че моя се счупи и не може да затваря сега (газовете постъпват постоянно към смукателя)
Дано някой измисли някое чертежче да ходя да го режа на лазер и да действам че колата не става за каране
Пп. Ето на това търся точен чертеж (примерно на аутокад)

Дано някой измисли някое чертежче да ходя да го режа на лазер и да действам че колата не става за каране

Пп. Ето на това търся точен чертеж (примерно на аутокад)
Имам направен шаблон от ламаринка точно по този въпрос,само де то не е много точен.
Също така,имам свален колектор с турбо от 1.9 BKC,ако искаш ела си пречертай точен размер,все пак всеки мери различно! 

Не съм от София колега
Дали ще ти се занимава да премериш точни размери от колектора (ширина и дължина на елипсата, колко мм са дупките на болтовете и на какво разстояние са една от друга)
Аз ще се опитам по снимки и по размерите да го начертая на аутокад.

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Много ли е сложно да си свалите гарнитурката под тръбата на егр-а,да си изберете материал и дебелина от от 2-5 мм. и да я направите,а?
Иначе ги знаете как стават нещата.
Иначе ги знаете как стават нещата.

Гарнитура под егр-а нямам, трябва да вадя под топлообменника а там се стига трудно и искам чак като разглобявам всичко да барам там. Искам и да ги резна на лазер да е малко по цивилизовано. В ибей ги има ама пък доставката се чака месец. Айде дано някой извади чертеж или чакам колегата vladini 

От какъв материал мога да го направя в прочем? Имам тука едно парче алуминий 5мм дето ще могат да ми нарежат 10 бройки, дали ще е проблем или да търся неръждавейка 

- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Колега как изолира ЕГР софтуерно? Ако си го направил с завишаване на стойностите на ЕГР картата не е добре за ЕДЦ16. Има суич и през него се изключва цялата функция.
Защо не е добре? Направих на цялата карта максимална стойност и винаги е затворен и няма проблем. Какъв е тоя суич и какво точно прави? Дай малко повече информация ако не е проблем 

- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
И сега не ти свети чека като си запушил ЕГРа? По принцип това с картата функционира добре при старите ТДИ та с старите компютри. Иначе през суича изключват ЕГР функцията маперите. т.е. намираш определена последователност от цифри която се отнася за ЕГР и е на различно място от картата на ЕГР,променяш ги и компютъра забравя че е имало някога ЕГР. Това е най доброто, но за съжаление информация за тия неща има много малко и то в чуждите сайтове.
P.S. Но все пак пиши като покараш малко как се държи колата.
P.S. Но все пак пиши като покараш малко как се държи колата.
Значи аз съм го затапил още от преди 3 седмици и няма проблеми. Не дава грешка при каквито и режими на каране да го пробвах. Единственото е че егр-а е прецакан счупен е вътре нещо и вместо да седи в затворено положение седи в почти отворено до край (когато е измушен вакума). Временно бях мушнал една съвсем тънка гарнитурка дори не беше изрязана правилно под егр-а (между него и тръбата която влиза в него) ама прегоря и затова сега реших да го махам нацяло.
По принцип аз говорих първо с мапер който е затапвал много егр-и и той каза че така правел (вижда максималната стойност в картата на егр-а и я копира на в цялата карта). Това за изключване с суич съм го чувал единствено при най-новите тди-та че го правили, при който и егр-а е електрически (не вакумен) освен клапата преди него
Ако знаеш още нещо спорели моля те, ще съм ти много благодарен 
По принцип аз говорих първо с мапер който е затапвал много егр-и и той каза че така правел (вижда максималната стойност в картата на егр-а и я копира на в цялата карта). Това за изключване с суич съм го чувал единствено при най-новите тди-та че го правили, при който и егр-а е електрически (не вакумен) освен клапата преди него

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
resousers написа:Не съм от София колегаДали ще ти се занимава да премериш точни размери от колектора (ширина и дължина на елипсата, колко мм са дупките на болтовете и на какво разстояние са една от друга)
Аз ще се опитам по снимки и по размерите да го начертая на аутокад.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=1727&start=14835
С много ровене намерих 2 снимки с размери. Коя е вярната ?? И за да го начертая 100% еднакво в аутокад-а ще е малко трудничко си мисля да се спазят хордите
Някой по навътре с чертането ако може да удари едно рамо 
Пп. @110afn Писъл съм по-горе че ги има в ибей ама не ми се чака месец с доставката. Благодаря иначе!

Пп. @110afn Писъл съм по-горе че ги има в ибей ама не ми се чака месец с доставката. Благодаря иначе!
Върни се в “Дизелови агрегати”