Г5 1,9 105 к чертеж на тапа за затапване на ЕГР от колектора

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
resousers
Автомобил:
Двигател:

Г5 1,9 105 к чертеж на тапа за затапване на ЕГР от колектора

Мнениеот resousers » Пет 19 апр 2013 19:16

Здравейте, търся чертеж или размери за да си направя тапа да си затапя ЕГР-а от колекторите. Колата е Голф 5 2006 година, двигател 1.9 помпа дюза 105 коня. Искам да го дам на лазер да ми го изрежат, колко дебело да го направя за да няма проблем (ще махам тръбата изцяло, няма да го пъхам между тръбата към егр-а и колектора). Дано някой колега може да помогне :th_up

Потребителски аватар
hristo1973
Автомобил: vw passat b3- skoda octavia 2 1.9
Двигател:

Re: Чертеж на тапа за затапване на ЕГР от колектора

Мнениеот hristo1973 » Пет 19 апр 2013 20:10

Здравей колега!

На мен също ми е интересно да знам.Имам и Шкода Октавия 2 1.9 от 2007г.с двигател BXE 105 к.с. и един майстор ми каза,че този клапан на по-новите мотори се изолира софтуерно,а не механично.
Нека някой от по-запознатите колеги даде отговор.

Потребителски аватар
resousers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот resousers » Пет 19 апр 2013 20:37

Софтуерното изолиране аз го направих, там е елементарно а майсторите зимат по 100-150лв (ползвах на познат кабел и програма за изтегляне на картите и презаписване на нови стойности в егр картата) :scare3 Сега искам и да го затапя отдоло и да го изхвърля целия ЕГР и на негово място ще сложа тръба с фланци като на ЕГР-а че моя се счупи и не може да затваря сега (газовете постъпват постоянно към смукателя) :th_up
Дано някой измисли някое чертежче да ходя да го режа на лазер и да действам че колата не става за каране :no

Пп. Ето на това търся точен чертеж (примерно на аутокад)

vladini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladini » Пет 19 апр 2013 21:07

Имам направен шаблон от ламаринка точно по този въпрос,само де то не е много точен. :mhihi Също така,имам свален колектор с турбо от 1.9 BKC,ако искаш ела си пречертай точен размер,все пак всеки мери различно! :mhihi

Потребителски аватар
resousers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот resousers » Пет 19 апр 2013 21:20

Не съм от София колега :death Дали ще ти се занимава да премериш точни размери от колектора (ширина и дължина на елипсата, колко мм са дупките на болтовете и на какво разстояние са една от друга) :redface Аз ще се опитам по снимки и по размерите да го начертая на аутокад.
Прикачени файлове
$(KGrHqV,!oMF!Z9krnbTBQYFb)CeFg~~60_12.JPG

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 19 апр 2013 21:25

Много ли е сложно да си свалите гарнитурката под тръбата на егр-а,да си изберете материал и дебелина от от 2-5 мм. и да я направите,а?
Иначе ги знаете как стават нещата. :c020

vladini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladini » Пет 19 апр 2013 21:26

Добре,утре ще ги постна. :th_up

Потребителски аватар
resousers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот resousers » Пет 19 апр 2013 21:34

Гарнитура под егр-а нямам, трябва да вадя под топлообменника а там се стига трудно и искам чак като разглобявам всичко да барам там. Искам и да ги резна на лазер да е малко по цивилизовано. В ибей ги има ама пък доставката се чака месец. Айде дано някой извади чертеж или чакам колегата vladini :th_up

Потребителски аватар
resousers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот resousers » Пет 19 апр 2013 22:08

От какъв материал мога да го направя в прочем? Имам тука едно парче алуминий 5мм дето ще могат да ми нарежат 10 бройки, дали ще е проблем или да търся неръждавейка :gruebel

Потребителски аватар
blade84
Автомобил: Vento
Двигател: AAZ

Мнениеот blade84 » Пет 19 апр 2013 22:33

Колега как изолира ЕГР софтуерно? Ако си го направил с завишаване на стойностите на ЕГР картата не е добре за ЕДЦ16. Има суич и през него се изключва цялата функция.

Потребителски аватар
resousers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот resousers » Пет 19 апр 2013 22:41

Защо не е добре? Направих на цялата карта максимална стойност и винаги е затворен и няма проблем. Какъв е тоя суич и какво точно прави? Дай малко повече информация ако не е проблем :gruebel

Потребителски аватар
blade84
Автомобил: Vento
Двигател: AAZ

Мнениеот blade84 » Пет 19 апр 2013 23:24

И сега не ти свети чека като си запушил ЕГРа? По принцип това с картата функционира добре при старите ТДИ та с старите компютри. Иначе през суича изключват ЕГР функцията маперите. т.е. намираш определена последователност от цифри която се отнася за ЕГР и е на различно място от картата на ЕГР,променяш ги и компютъра забравя че е имало някога ЕГР. Това е най доброто, но за съжаление информация за тия неща има много малко и то в чуждите сайтове.
P.S. Но все пак пиши като покараш малко как се държи колата.

Потребителски аватар
resousers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот resousers » Пет 19 апр 2013 23:46

Значи аз съм го затапил още от преди 3 седмици и няма проблеми. Не дава грешка при каквито и режими на каране да го пробвах. Единственото е че егр-а е прецакан счупен е вътре нещо и вместо да седи в затворено положение седи в почти отворено до край (когато е измушен вакума). Временно бях мушнал една съвсем тънка гарнитурка дори не беше изрязана правилно под егр-а (между него и тръбата която влиза в него) ама прегоря и затова сега реших да го махам нацяло.
По принцип аз говорих първо с мапер който е затапвал много егр-и и той каза че така правел (вижда максималната стойност в картата на егр-а и я копира на в цялата карта). Това за изключване с суич съм го чувал единствено при най-новите тди-та че го правили, при който и егр-а е електрически (не вакумен) освен клапата преди него :gruebel Ако знаеш още нещо спорели моля те, ще съм ти много благодарен :th_up

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Съб 20 апр 2013 11:51

resousers написа:Не съм от София колега :death Дали ще ти се занимава да премериш точни размери от колектора (ширина и дължина на елипсата, колко мм са дупките на болтовете и на какво разстояние са една от друга) :redface Аз ще се опитам по снимки и по размерите да го начертая на аутокад.

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=1727&start=14835

Потребителски аватар
resousers
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот resousers » Съб 20 апр 2013 11:55

С много ровене намерих 2 снимки с размери. Коя е вярната ?? И за да го начертая 100% еднакво в аутокад-а ще е малко трудничко си мисля да се спазят хордите :a045 Някой по навътре с чертането ако може да удари едно рамо :th_up

Пп. @110afn Писъл съм по-горе че ги има в ибей ама не ми се чака месец с доставката. Благодаря иначе!
Прикачени файлове
P1010002__dimensions_bouchon_EGR.jpg
Това мисля че е оригинално на ВАГ с номер 038131925A
post-1635-0-91429100-1358286802.jpg
Това е чертано на аутокад мисля но го намерих само като снимка и си мисля че размерите са сгрешени...

Върни се в “Дизелови агрегати”