Golf 4 1.9 ALH Ниво на маслото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
brutalityyy
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 1.9 ALH Ниво на маслото

Мнениеот brutalityyy » Пет 05 май 2017 22:15

Здравейте момчета... от известно време имам следния проблем ,но вече не знам на къде да се обърна за това търся вашето мнение.
Колата е закупена преди около 6 месеца и обслужена изцяло... но в последствие се оказа ,че тече масло от капака на клапаните... в последствие 2 пъти се лепи със специален силикон (в оторизиран сервиз) ,но забелязвам че сега уж няма течове или поне аз не ги виждам... а нивото на маслото спада бързо... за около 500 600 изминати километра е спаднало по щеката с около 2-3мм
Колата има поне 3 изгорели свещи и при по-студено време при паленето изпушва за кратко бял пушек и минават няколко секунди докато регулира оборотите... при вървенето всичко е наред...нямам представа дали от там може да идва този проблем с маслото...колата си има достатъчно тяга... без придърпвания,но наистина не знам от къде идва този проблем с маслото...
Колата се кара с 10W40
Според мен не може да го гори... особено пък толкова бързо... нито пуши при движение или форсиране... върви си идеално,но нивото на щеката наистина ме притеснява...
При свързване с компютър не показва никакви грешки.
Ако някой може да предложи идея,нека заповяда.

Потребителски аватар
Jeka
Автомобил: Passat B5 Variant
Двигател: AJM++
Контакти:

Re: Golf 4 1.9 ALH Ниво на маслото

Мнениеот Jeka » Съб 06 май 2017 1:22

Капака на клапаните има гарнитура, която се сменя и не би трябвало да се налага използването на какъвто и да било силикон. Но щом казваш, че от там вече не тече, значи трябва да се увериш дали не изпуска от някъде другаде. Провери си около картера и пробката, също така и турбо пътищата около турбото, както и самото турбо за луфтове, защото ако е тръгнало да си заминава ще вкарва масло в цилиндрите. Другите възможности са гумички на клапаните, но ми се струва малко вероятно, защото със сигурност ще го видиш през ауспуха.
Важно е и самото масло каква марка е, защото има някои ментаци които просто си горят. Имах един такъв случаи с един много грозен кастрол, който се изпаряваше като вода и ме стряскаше, че му има нещо на мотора.

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Съб 06 май 2017 5:50

За ALH не се предлага гарнитура на капака.Или целия капак се сменя,или със силикон се уплътнява.По принцип е хубаво да му наливаш 5W40 на този мотор.Каква марка е маслото?Аз бих проверил,клапана за картерна вентилация.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 06 май 2017 7:34

Провери да не го праща леко в интерколера.

brutalityyy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brutalityyy » Съб 06 май 2017 11:22

При лепенето на капака също така са сменени две уплътнения на турбото... маслото е Castrol 10W40
Следващото което си мисля е просто да сваля кората на двигателя и да проверя защото си спомних,че при смяната пробката беше с кофти резба и отново и беше слаган някакъв силикон... а с кората не мога да видя какво се случва отдолу...

Върни се в “Дизелови агрегати”