Голф 4 1.9 AHF Разтоварващия звук от турбото прекалено силен
Голф 4 1.9 AHF Разтоварващия звук от турбото прекалено силен
Колеги, след като почистих егр-а и колекторите, звукът от турбото при смяна на предавки/отпускане на газта/ се промени доста. В момента имам чувството, че имам blow-off като на бензинов двигател! Особено когато е студена разтоварването се чува много силно! Печки съм карал много особено vw-та, на нито една не е било така. Трябва ли да имам повод за притеснение? AHF е двигателят на голфа.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разтоварващия звук от турбото - прекалено силен
Що ли си мисля,че този мотор и година на производство не можеш да ги диагностицираш САМО по слух!!??
Направи логове,качествена диагностика,актуатора дали е наред,катализатор има ли и т.н ,обсъждано е много пъти.
Другото е,че при качествено чистене на геометрия и колектори е задължително да се подменят гарнитурите на всмукателен и изпускателен колектор.

Направи логове,качествена диагностика,актуатора дали е наред,катализатор има ли и т.н ,обсъждано е много пъти.
Другото е,че при качествено чистене на геометрия и колектори е задължително да се подменят гарнитурите на всмукателен и изпускателен колектор.

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
При мен ситуацията е същата (АЛХ мотор със същата турнина) . След чистене на катализатор нямаше разлика но след чистене на смукатели турбото почна да свири странно и при отнемане на газта да звучи като блоу оф . И преди и след чистенето на смукателя параметрите на турбото са същите.Дори си махнах чипа и си сложих стоковите епроми да пробвам и пак няма разлика.Свисти си силно. Нямам време да сваля турбо пътищата да проверя за дупки нито турбото да профилактирам. Мислих си ,че много съм затворил геометрията ама като гледам на оригиналните карти на 4000 оборота е разтоварено на около 70-72 % . От какво може да се е разджайкало охльовчето?
Ще го кача лога просто в момента не е на моя лаптоп, но всички стойности там са ок. Актуаторът си е наред, геометрията работи, катализатора съм го махнал отдавна, нови са и гарнитурите, н75 е изчистен и работи, турбото си включва не лагва, не забива. Знам, че е обсъждано много пъти, търсих с търсачка и с гугъл дори, но няма сходни теми.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Със сигурност ще изскочи нещо при качествен лог!
Затапи ЕГР-а за проба и виж дали ще стане по-добре!?Да не би там да ти е проблема!
p.s- Стана ми интересно как точно "чистите" Н75 ?

Затапи ЕГР-а за проба и виж дали ще стане по-добре!?Да не би там да ти е проблема!

p.s- Стана ми интересно как точно "чистите" Н75 ?
Отворихме го внимателно и почистихме мръсотиите вътре (на риск, но бях приготвил и парите за нов
). После по обратния ред го сглобихме. Тази процедура я правих отдавна, когато ми забиваше турбото. :)
Утре ще го затапя и ще видя дали има ефект, мерси :)

Утре ще го затапя и ще видя дали има ефект, мерси :)
- inoxx
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай с нова гарнитурка на тръбата под ЕГР
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 1.9 AHF Разтоварващия звук от турбото прекалено с
колега нищо и няма на колата не се вкарвай сам във филма.Аз съм с бора ПД115 и при мене си свисти така както казваш все едно разтоварва от блу оф.И това е съвсем нормално при положение че си махнал катализатора и си изчистил и всмукателните колектори.Сега прсто газовете се движат по свободно и създават подобна илюзия.Бъсди спокоен аз така карам от 53к километра.
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Да не те бърка аз съм с катализатор обаче със затапен ЕГР и изчистени колектори и като натисна повече и отпусна газта и звука е като от блоу офф.. даже ме радва къв звук вади за дизел.. 

- del21
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: TDI 99
Не се притеснявай, колега! Двигателят ми е АHF, като твоя и абсолютно по същия начин се чува! Явно това е нормалният звук при разтоварване на турбината.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След чистенето на колекторите,двигателя е почнал да "диша" както трябва.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен свистеше....и после турбината скъса ос.
А всичко беше ОК по логове ала бала....
Да не те плаша ама погледни луфтовете на турбината.
Не всичко по тия коли се гледа с VAG-COM.

А всичко беше ОК по логове ала бала....
Да не те плаша ама погледни луфтовете на турбината.
Не всичко по тия коли се гледа с VAG-COM.

-
- Автомобил: GOLF 4 ATD 1.9 TDI PD
- Двигател: 2001 .
Здравейте,при мен се чува нещо като изхъркване,след отпускане рязко на педала,турбото не забива дори и при 4000 об/м.,може ли някой да каже на какво се дължи това хъркане.
п.п. Хъркането спира като откача маркучето което излиза от Н75 и върви към актуатора.
п.п. Хъркането спира като откача маркучето което излиза от Н75 и върви към актуатора.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Asi_60 написа:Здравейте,при мен се чува нещо като изхъркване,след отпускане рязко на педала,турбото не забива дори и при 4000 об/м.,може ли някой да каже на какво се дължи това хъркане.
Предполагам,че проблема е в актуатора,не разтоварва добре.Провери го дали и колко се движи,държи ли вакуум и колко се движи геометрията.

-
- Автомобил: GOLF 4 ATD 1.9 TDI PD
- Двигател: 2001 .
Пробвах го като го натисках с пръста мърдаше около 5 мм.
Върни се в “Дизелови агрегати”