Има ли разлика между актуаторите на 1749VB и 1749V
- sto4o
- Автомобил: Leon
- Двигател: ARL
Има ли разлика между актуаторите на 1749VB и 1749V
Колеги някой знае ли дали има разлика в актуаторите на двете турбини че моя на VB-то нещо ми прави мизерии и искам да взема нов а в нета има доста оферти за по 60тина лв чисто нови на гарет но незнам дали има разлика в пружината примерно.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Re: Има ли разлика между актуаторите на 1749VB и 1749V
По-големия филм е настройката...
Я кажи какви мизерии прави, че и мен ме съмнява моя, моята турбина е същата.
Иначе ако номера на актуатора е същия би трябвало да стане.
Я кажи какви мизерии прави, че и мен ме съмнява моя, моята турбина е същата.
Иначе ако номера на актуатора е същия би трябвало да стане.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото аз знам на всички ФВ мотори 1,9 ТДИ,актуаторите им са напълно еднакви.
Настройката не е голям проблем,но изисква време и нерви.
Настройката не е голям проблем,но изисква време и нерви.

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
На 1,9 гарет турбините карат с един и същи актуатор.На ККК е друг 

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Да ,прав е колегата!Пропуснах да уточня ,че са еднакви на тези с променлива геометрия 1,9ТДИ. 
Скоро слагах такъв,но не мисля ,че е на гарет за 70лв.,но се държи добре.Момчето го кара вече 3-4 месеца и щом не се обажда ,значи става.

Скоро слагах такъв,но не мисля ,че е на гарет за 70лв.,но се държи добре.Момчето го кара вече 3-4 месеца и щом не се обажда ,значи става.
- sto4o
Настройката само със логове става най-прецизно а мизериите които ми прави са че неотваря веднага геометрията след време като позагрее колата се оправя така беше и при старата ми кола заяждаже самия актуатор в горно положение със смяна се оправи явно и тоя е така. А за това дали има разлика nasko1978 питам защото със срещал мнения че виж ли на VB и VA пружините на актуаторите били по корави.
ето линк на този който мисля да поръчам http://www.ebay.com/itm/161549315387?_trksid=p2060778.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
цялата работа ще стъпи с доставката до БГ няма и 60 лв но дали е този който ми трябва
ето линк на този който мисля да поръчам http://www.ebay.com/itm/161549315387?_trksid=p2060778.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
цялата работа ще стъпи с доставката до БГ няма и 60 лв но дали е този който ми трябва
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Стояне,не знам,не ми се вярва да имат разлика.Мисля,че са напълно еднакви пружините.
Пробвай да го раздвижиш твоя на ръка,да поизчегърташ нагар ако има.

-
- Двигател:
Момчета при мене някой път се получава едно забиване, ако не е загряла хубаво колата(по принцип не я натискам студена, но някой път и "нагазя" педала), един път турбото заби и се наложи да я изгася... А някой път (когато е загряла нали) ми прави впечетление че ту върви, ту невърви и не мога да разбера какво и става, като нагазя педала, някой път спира за момент на 3000 оборота, а някой път направо ми чупи врата в седалката и като пусна газта да смена на втора обортомера скача поне още 200-300 оборота, направо не мога да я запра
Свалях кората и го гледах отдолу беше ръждясал, дали да не пробвам да го смажа или направо нов? Лошото е че и да го смена няма кой да ми го настрои тука, а още не съм си купил Ваг-Ком

Свалях кората и го гледах отдолу беше ръждясал, дали да не пробвам да го смажа или направо нов? Лошото е че и да го смена няма кой да ми го настрои тука, а още не съм си купил Ваг-Ком

- sto4o
nasko1978 написа:Стояне,не знам,не ми се вярва да имат разлика.Мисля,че са напълно еднакви пружините.
мъчил съм на старата кола така да го раздвижвам и нества и нестава всичко здраво по него не като ония твоите мостри в сервиза дето ми ги показа изгнили отвсякъде но в горно положение задържа тоя ако е така няма ккв да си играя да го свалям и мъча нов и край. Само искам да съм сигурен че са еднакви актуаторите на 1749 серията.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Еднакви са!
На АРЛ-то е малко трудно да се раздвижи,най-добре на канал сваляш го и проверяваш геометрията как е и я раздвижваш.
Онези изгнилите при мен не ги мъча изобщо и аз сменявам с нови!
На АРЛ-то е малко трудно да се раздвижи,най-добре на канал сваляш го и проверяваш геометрията как е и я раздвижваш.
Онези изгнилите при мен не ги мъча изобщо и аз сменявам с нови!

- sto4o
valiosport написа:Момчета при мене някой път се получава едно забиване, ако не е загряла хубаво колата(по принцип не я натискам студена, но някой път и "нагазя" педала), един път турбото заби и се наложи да я изгася... А някой път (когато е загряла нали) ми прави впечетление че ту върви, ту невърви и не мога да разбера какво и става, като нагазя педала, някой път спира за момент на 3000 оборота, а някой път направо ми чупи врата в седалката и като пусна газта да смена на втора обортомера скача поне още 200-300 оборота, направо не мога да я запра![]()
![]()
![]()
ръждясал ли е сменяй щот после задръстени гометрии глупости филма става по голям, настройката като за начало налагаш по стария и го правиш същата дължина пак казвам за начало щот това не е критерий и колата може и да пренадува така след това намираш ваг ком и на място на 1400 оборота на напълно отворена геометрия и после на напълно затворена геометрия разликата трябва да е 100 110 мба после логове за да си спокоен и така
- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
Тези актуатори май са голям проблем . Имам едно питане , значи на празен ход имаме напълно затворена геометрия и като подадем газ актуатора я отваря нали ? Какво става ако актуатора не отвори геометрията , колата пренадува или ? И какво става ако актуатора не затвори геометрията , не може да надуе хубаво турбото на ниски обороти или ? Мерси предварително :)
-
- Двигател:
Milanski написа:Тези актуатори май са голям проблем . Имам едно питане , значи на празен ход имаме напълно затворена геометрия и като подадем газ актуатора я отваря нали ? Какво става ако актуатора не отвори геометрията , колата пренадува или ? И какво става ако актуатора не затвори геометрията , не може да надуе хубаво турбото на ниски обороти или ? Мерси предварително :)
Геометрията се движи когато колата е под "товар". Тоест когато намачкаш газта турбото гони налягане, на място ако я форсирваш турбото не е под товар.
Когато намачкаш газта, както си на ниски обороти турбото мъчи да развърти и насочва потока изгорели газове към външната част на перката, така се постига по-голям въртящ момент, колкото оборотите на двигателя стават по-големи лопатките постепенно се отварят, защото изгорелите газове са повече. Геометрията ти играе роля на Wastegate.
Ето ти статията да прочетеш подробно и да го видиш нагледно
http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=5
Върни се в “Дизелови агрегати”