пасат б5.5 проблем с автоматична скоростна кутия

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
balux2603
Автомобил:
Двигател:

пасат б5.5 проблем с автоматична скоростна кутия

Мнениеот balux2603 » Съб 07 мар 2015 11:32

Здравейте на всички,от скоро си закупих пасат 1.9 тди 131 коня автомат. Имам проблем със скоростите. Ако някой има същия модел или е запознат с проблема моля за помощ.когато запаля мотора и включа на Д кутията работи нормално и сменя скоростите,ако отида на R задна светват всички букви на скоростите ,получава се нещо като удар и тръгва на зад. Но когато вкл.после на Д буквите продължават да светят и мисля че остава в авариен режим,не сменя. Трябва да я изгася и когато запаля отново е ок. Моля ако някой е запознат да ме посъветва какво да правя,за сега карам така. Благодаря ви предварително.

Panchosa
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат б5.5 проблем с автоматична скоростна кутия

Мнениеот Panchosa » Вто 10 мар 2015 19:54

Първо вдигни кичето пред предна дясна седалка и виж да няма вода, че там е компютъра на автомата.Първо трябва да махнеш пластмасовата кора на прага.При мен беше на мокро компютъра и влизаше в авариен режим.

balux2603
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот balux2603 » Сря 11 мар 2015 0:49

Благодаря за съвета още утре ще махма кората за да видя какво е полужението. Само да попитам,ако е мокро как да действам? Благодаря предварително

Panchosa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Panchosa » Сря 11 мар 2015 16:16

Трябва да извадиш кампютъра-във черна кутия е а тя е хваната за пода с две гайки, до го изсушиш с въздух (сешоар става) и да отстрани теча разбира се. Дано не е изгоряло нещо че е много скъп.

balux2603
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот balux2603 » Съб 14 мар 2015 20:50

Благодаря за съвета,все още не ми остава време да го отворя. Ще пиша за резултата

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Нед 15 мар 2015 17:46

Скоро правих ремонт на 131 коня автомат . Компютъра се намираше вътре в кутията на дупето й . Източих маслото и развих капака й . Извадих компютъра и го дадох на собственика му ,че си намерил момче във Варна да му оправи проблема . Там проблема беше малко по - различен но излезе в компютъра проблема. Автомобила бече АУДИ А4 и може да има разлика с местоположението на компютъра.

Panchosa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Panchosa » Пон 16 мар 2015 18:10

В кутията е така наречения „мозък„,компютъра е в купето в краката(под мокета)на предна дясна седалка.

Потребителски аватар
baitanas
Автомобил: VW Passat Alltrack
Двигател: CCZB 2012

Мнениеот baitanas » Чет 19 мар 2015 18:35

Здравей колега и при мене подобен имаше проблем със задната преди време.Закарах я на майстор във Варна и той отвори кутията и свали тази цялата пита с лабиринти и клапанчета която наричат логика или мозъка на скоростната кутия.Проблема беше в един модул за задната скорост или по точно спукано буталце и от там бяга налягането.После като ми го смениха наново смяна на маслото и нов филтър и сега да чукна на дърво няма проблем вече около 2 години.Като пари дадох 680-700лв за новия модул,ново масло и филтър гарнитура и труд.

balux2603
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот balux2603 » Вто 24 мар 2015 14:19

Благодаря зя съветите. Кутията работи добре,но вкараш ли на задна явно компютъра го отчита като паркинг,защото светва лампата че трябва да натиснеш спирачката (зелената,крак и педал) колата тръгва назад но после трябва да я изгася и запаля наново за се въене вбнормалвн режим. Проблема е че живея в англия а тук сервизите са ужасно скъпи, а и съм сигурен че ще кажат да сменя кутията.

Radoslav Radev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Radoslav Radev » Пет 27 мар 2015 12:14

Привет колега
преди да си сътворил голямото мазало свършете ето това

сваляте картера на скоростната кутиу след източването на маслото и съответно да имате 7 л ново масло с нов филтър
после
сваляте мозъка и внимавате кои болт от къде е защото вс са различни дължини/слагате ги в отделни групички/
на грба на мозъка има един -единствен соленоид/ел клапан/ които държи налягането на кутията за правилното разпределение на усилието на соленоидите отпред пна мозъка /общо 6 бр/ с тоя 7 бр
проблема е че при получаване от конзолата/централната/куплунга влизащ в кутията този соленоид №7
сигнала идва с огромно закъснение и тои почти не фенкционира
внимателно сваляш буксата от него и проба с ток от акумулатора
/дали цъка/ ако не цъка/нов/ако цъка --яка промивка/ВНИМАТЕЛНО/
промивката и на другите 6 ще си е от полза при така и така отворена кутия и свален мозък
операцията трае до 1 час
препоръчително да сте двама човека......защото после при сипването на новото масло като кутията се напълни и прелее се пали колата на Р и от там само се долива при смяна на всяка една от предавките и
успех :beer

balux2603
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот balux2603 » Пон 30 мар 2015 0:52

Благодаря за съвета,просто ми се струва много сложна цялата операция. Ще трябва да намеря някой който разбира от тези неща за да ми помогне. Благодаря все пак

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 30 мар 2015 7:59

Ако искаш обади се на 0888719680 - Ангел.На мен той ми смени маслото на автомата,работил е в Джемини и според мен е в час с материала.Намира се Слатина,София.Друга опция е Коко -Малинова долина,ама му нямам номера.

balux2603
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот balux2603 » Пон 30 мар 2015 16:56

Благодаря колега,проблема е че аз живея в англия,лондон:) благодаря все пак

Върни се в “Дизелови агрегати”