пасат б5.5 проблем с автоматична скоростна кутия
пасат б5.5 проблем с автоматична скоростна кутия
Здравейте на всички,от скоро си закупих пасат 1.9 тди 131 коня автомат. Имам проблем със скоростите. Ако някой има същия модел или е запознат с проблема моля за помощ.когато запаля мотора и включа на Д кутията работи нормално и сменя скоростите,ако отида на R задна светват всички букви на скоростите ,получава се нещо като удар и тръгва на зад. Но когато вкл.после на Д буквите продължават да светят и мисля че остава в авариен режим,не сменя. Трябва да я изгася и когато запаля отново е ок. Моля ако някой е запознат да ме посъветва какво да правя,за сега карам така. Благодаря ви предварително.
Re: пасат б5.5 проблем с автоматична скоростна кутия
Първо вдигни кичето пред предна дясна седалка и виж да няма вода, че там е компютъра на автомата.Първо трябва да махнеш пластмасовата кора на прага.При мен беше на мокро компютъра и влизаше в авариен режим.
Благодаря за съвета още утре ще махма кората за да видя какво е полужението. Само да попитам,ако е мокро как да действам? Благодаря предварително
Трябва да извадиш кампютъра-във черна кутия е а тя е хваната за пода с две гайки, до го изсушиш с въздух (сешоар става) и да отстрани теча разбира се. Дано не е изгоряло нещо че е много скъп.
Благодаря за съвета,все още не ми остава време да го отворя. Ще пиша за резултата
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Скоро правих ремонт на 131 коня автомат . Компютъра се намираше вътре в кутията на дупето й . Източих маслото и развих капака й . Извадих компютъра и го дадох на собственика му ,че си намерил момче във Варна да му оправи проблема . Там проблема беше малко по - различен но излезе в компютъра проблема. Автомобила бече АУДИ А4 и може да има разлика с местоположението на компютъра.
В кутията е така наречения „мозък„,компютъра е в купето в краката(под мокета)на предна дясна седалка.
- baitanas
- Автомобил: VW Passat Alltrack
- Двигател: CCZB 2012
Здравей колега и при мене подобен имаше проблем със задната преди време.Закарах я на майстор във Варна и той отвори кутията и свали тази цялата пита с лабиринти и клапанчета която наричат логика или мозъка на скоростната кутия.Проблема беше в един модул за задната скорост или по точно спукано буталце и от там бяга налягането.После като ми го смениха наново смяна на маслото и нов филтър и сега да чукна на дърво няма проблем вече около 2 години.Като пари дадох 680-700лв за новия модул,ново масло и филтър гарнитура и труд.
Благодаря зя съветите. Кутията работи добре,но вкараш ли на задна явно компютъра го отчита като паркинг,защото светва лампата че трябва да натиснеш спирачката (зелената,крак и педал) колата тръгва назад но после трябва да я изгася и запаля наново за се въене вбнормалвн режим. Проблема е че живея в англия а тук сервизите са ужасно скъпи, а и съм сигурен че ще кажат да сменя кутията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Привет колега
преди да си сътворил голямото мазало свършете ето това
сваляте картера на скоростната кутиу след източването на маслото и съответно да имате 7 л ново масло с нов филтър
после
сваляте мозъка и внимавате кои болт от къде е защото вс са различни дължини/слагате ги в отделни групички/
на грба на мозъка има един -единствен соленоид/ел клапан/ които държи налягането на кутията за правилното разпределение на усилието на соленоидите отпред пна мозъка /общо 6 бр/ с тоя 7 бр
проблема е че при получаване от конзолата/централната/куплунга влизащ в кутията този соленоид №7
сигнала идва с огромно закъснение и тои почти не фенкционира
внимателно сваляш буксата от него и проба с ток от акумулатора
/дали цъка/ ако не цъка/нов/ако цъка --яка промивка/ВНИМАТЕЛНО/
промивката и на другите 6 ще си е от полза при така и така отворена кутия и свален мозък
операцията трае до 1 час
препоръчително да сте двама човека......защото после при сипването на новото масло като кутията се напълни и прелее се пали колата на Р и от там само се долива при смяна на всяка една от предавките и
успех
преди да си сътворил голямото мазало свършете ето това
сваляте картера на скоростната кутиу след източването на маслото и съответно да имате 7 л ново масло с нов филтър
после
сваляте мозъка и внимавате кои болт от къде е защото вс са различни дължини/слагате ги в отделни групички/
на грба на мозъка има един -единствен соленоид/ел клапан/ които държи налягането на кутията за правилното разпределение на усилието на соленоидите отпред пна мозъка /общо 6 бр/ с тоя 7 бр
проблема е че при получаване от конзолата/централната/куплунга влизащ в кутията този соленоид №7
сигнала идва с огромно закъснение и тои почти не фенкционира
внимателно сваляш буксата от него и проба с ток от акумулатора
/дали цъка/ ако не цъка/нов/ако цъка --яка промивка/ВНИМАТЕЛНО/
промивката и на другите 6 ще си е от полза при така и така отворена кутия и свален мозък
операцията трае до 1 час
препоръчително да сте двама човека......защото после при сипването на новото масло като кутията се напълни и прелее се пали колата на Р и от там само се долива при смяна на всяка една от предавките и
успех

Благодаря за съвета,просто ми се струва много сложна цялата операция. Ще трябва да намеря някой който разбира от тези неща за да ми помогне. Благодаря все пак
Ако искаш обади се на 0888719680 - Ангел.На мен той ми смени маслото на автомата,работил е в Джемини и според мен е в час с материала.Намира се Слатина,София.Друга опция е Коко -Малинова долина,ама му нямам номера.
Благодаря колега,проблема е че аз живея в англия,лондон:) благодаря все пак
Върни се в “Дизелови агрегати”