Здравейте,колеги.
Изчетох доста теми с подобни проблеми и нищо.. за това реших да пусна нова тема. Колата е голф 4, агр мотор /90 к.с/ с доста доработки с цел силов тунинг. Имам следния проблем: на място колата доста тресе/направо, ще откъсне новите тампони на мотора/,при подаване на газ се долавя прекъсване,в движение колата върви на високи обороти и в режим на ускорение,но карали се с малко газ прекъсва,все едно работи на три цилиндъра,само ако настъпиш газта повече и веднага се изчиства и ускорява здраво.Проблема е свързан с газта-много газ, никакви проблеми и съответно с малко газ и под 2000 оборота, колата прекъсва (дали не е някоя дюза?). Утре като се поосвободя, ще я закача на Ваг Ком да видиме какво ще покаже. Благодаря на всеки отзовал се.

голф 4, 1.9 tdi агр 90 к.с. прекъсва и тресе
-
- Автомобил: VW PASSAT B8
- Двигател: 2000 TDI 110 kw
Re: 1.9 tdi прекъсва и тресе
Здравей.Провери си зъбното колело на коляновия вал,сигурно се е разбило леглото и от там губи центровка и затова тресе и прекъсва.
Забравих да спомена, че колата малко трудно пали... не е както преди на половин ключ.
-
- Автомобил: vw golf 4
- Двигател: AHF
колега провери си цедката на резервоара вадиш кошницата и на нея от долу е цедката разглобяваш и ако има нещо го чистиш
- Dani16v
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: 1z +
Когато тресе чува ли се някакво почукване ?
- darknessevil
- Автомобил: Passat B6 DSG 2009
- Двигател: CBBB 170hp
Залагам на горивна помпа. Имах същия проблем на AGR двигател в Шкода Октавия 1. Когато се отвори помпата - отвътре има електромагнит, чиято цел е да обере евентуални стружки и/или дребни метали в горивото. С времето този магнит се разгражда, попада в електрониката на помпата, създава електромагнитно поле и оттам смущения - следователно ЕКУ-то се опитва да го компенсира с промяна в обороти, тресене и т.н.
Този проблем ме бе докарал до пукнати ролки на ангренажния ремък - съветвам те да го провериш в най-скоро време. Също така има индикация на таблото за грешка (т.е. мига лампата за подгревните свещи), а при диагностика моята показваше следното:
01268 - Quantity Adjuster (N146)
18-10 - Upper Limit - Intermittent
Ники (в Герман) оправи проблема без да му мигне окото!
Този проблем ме бе докарал до пукнати ролки на ангренажния ремък - съветвам те да го провериш в най-скоро време. Също така има индикация на таблото за грешка (т.е. мига лампата за подгревните свещи), а при диагностика моята показваше следното:
01268 - Quantity Adjuster (N146)
18-10 - Upper Limit - Intermittent
Ники (в Герман) оправи проблема без да му мигне окото!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Този Ники от Герман ли ти "разясни", че магнита е там за да събира стружки и метали от нафтата или това са твои лични разсъждения
? По темата възможно е да е от ел.блока, но ми се струва, че има и друго.

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Zinoto написа:Този Ники от Герман ли ти "разясни", че магнита е там за да събира стружки и метали от нафтата или това са твои лични разсъждения? По темата възможно е да е от ел.блока, но ми се струва, че има и друго.
Какъв ти е проблема спрямо мен не мога да разбера, прави си центровките на гнп-тата като си най-добрия и не се заяждай без повод.
Аз му отворих и почистих помпата, а кой къде и какво е чул, разбрал, прочел си е негова работа, никога не съм си и помислял това нещо което сподели колегата за електромагните, много добре знам какво прави и защо е там, все пак над 10 години се занимавам с това и мисля че знам какво правя, а всичко което знам съм го открил с опити и т.н. никой никога не ми е дал нещо наготово, било то за тези мотори, било за ПД моторите и комън-рейла. Това което си написал го приемам лично защото не е първото заяждане с цитирано моето име. Ако имаш някакъв зор и нещо против мен пиши, звъни и да раясняваме кой, какво, но така да се подхвърля нещо не е гот. Не мисля че можеш да ми бъдеш някакъв вид конкуренция, както и аз на теб, така че не виждам да има причина да има такива подхвърляния.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Уважавам способностите ти, не бях сигурен, че си ти. Въпросът ми беше към колегата, затова го питах негови разсъждения ли са. Така, че няма защо да скачаш и да мислиш, че се заяждам с теб. С никого не се заяждам, а ти защо се почувства засегнат не ми става ясно, че чак се опитваш да засегнеш и мен. Центровките не са никакъв майсторлък и титлата най-добрия в центровките не ме вълнува. А това, което си правил по помпата на колегата съм го правил над 100 пъти, доста пъти след като вече някой "майстор" се е упражнявал и си е оставил ръцете при сглобяването. Хайде със здраве, последно пък с теб съм искал да се меря! Ако искаш ми прати на лично кога друг път съм те засегнал нещо за да изгладим нещата 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Много точенdarknessevil написа:Ники (в Герман) оправи проблема без да му мигне окото!

shongy написа:Здравейте,колеги.
Изчетох доста теми ...
Оправи ли колата колега? Ако може нещо линк към тема да видим или пък сподели какви точно са доработките и дали те имат негатив към работата на мотора с малко газ или на ниски . Имам нещо наум в случая.
samo_pechka написа:Много точенdarknessevil написа:Ники (в Герман) оправи проблема без да му мигне окото!!
shongy написа:Здравейте,колеги.
Изчетох доста теми ...
Оправи ли колата колега? Ако може нещо линк към тема да видим или пък сподели какви точно са доработките и дали те имат негатив към работата на мотора с малко газ или на ниски . Имам нещо наум в случая.
Все още нищо не съм пипал по колата,защото съм на работа. Утре мисля да му звънна на Никси и ако е свободен да погледне колицата.
Доработките са следните: турбо от е39 2.5 тдс, дюзи 216-ки, и настройка от Богомил в Годеч.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Да бяхте казали за какво е този магнит там!
- darknessevil
- Автомобил: Passat B6 DSG 2009
- Двигател: CBBB 170hp
Бих искал да кажа, че мнението ми беше така написано, че не би следвало да се възприеме, че информацията, която аз съм дал, ми е обяснена от Ники. Колегата свърши чудесна работа, за което го похвалих, и си позволих в края на мнението да кажа, че той разпозна проблема само с обяснението ми по телефона.
Извинявам се, ако съм дал грешна информация, но нито съм цитирал Ники, нито бих цитирал човека, който ми го е казал това. Искам да се извиня също така на Ники, ако по някакъв начин съм му създал излишни нерви с изказването си - исках да помогна на колегата, който има проблем. Също така явно не съм дал най-коректната информация, за което искрено съжалявам.
Извинявам се, ако съм дал грешна информация, но нито съм цитирал Ники, нито бих цитирал човека, който ми го е казал това. Искам да се извиня също така на Ники, ако по някакъв начин съм му създал излишни нерви с изказването си - исках да помогна на колегата, който има проблем. Също така явно не съм дал най-коректната информация, за което искрено съжалявам.
Днес паля колата и всичко си е наред, няма и помен от тресенето. Закачих я на диагностиката (Ваг Ком) и не изкара грешки, но на втори цилиндър е много голяма разликата. Това нормално ли е?
Снимка:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t34.0-12/11272750_720705614718132_1105311931_n.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_eui=AWiwwFJy1bY8T2_-wJkLAwlk4fsvI8dwX6qP4Q&oh=7ba6e5b2f48b863ecc8508ab08f8daba&oe=5563B115
Взел съм си една добавка на лики моли да видиме дали, ще има резултат. Дали не е от некачественото гориво, което зареждаме по бензиностанцийте?
Снимка:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t34.0-12/11272750_720705614718132_1105311931_n.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_eui=AWiwwFJy1bY8T2_-wJkLAwlk4fsvI8dwX6qP4Q&oh=7ba6e5b2f48b863ecc8508ab08f8daba&oe=5563B115
Взел съм си една добавка на лики моли да видиме дали, ще има резултат. Дали не е от некачественото гориво, което зареждаме по бензиностанцийте?
shongy написа:Днес паля колата и всичко си е наред, няма и помен от тресенето. Закачих я на диагностиката (Ваг Ком) и не изкара грешки, но на втори цилиндър е много голяма разликата. Това нормално ли е?
Снимка:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=5563B115
Колега и мойта така от време на време го правеше тоя номер ( 1 път на седмица две ). Появяваше се грешка на таблото и изчеваше. Ама след 1 година каране проблема изведнъж стана постоянен - тресене, придърпване, гасне кога си поиска .. и се наложи да сменя горивната помпа.И сега е пушка. Старата помпа беше пълна с стружки.
Върни се в “Дизелови агрегати”