Трябва да купувам нов акумулатор. Моля за съвети какъв да избера.
Размера му е малко особен 315-175-175.
Сегашния е Варта и си работи, но е 70Ah, 570A стартов ток, което е малко за дизела (поне така ми казаха) и върти до 4 сек преди да запали (само когато е топла колата). След като подадоха на колата принудително повче ток си пали съвсем нормално и казаха че проблема е в акумулатора (СуперДизел).
Спрял съм се на Бош 85Ah 800А - 170лв или Варта 80Ah 640А - 146лв.
Акумулатор за дизел
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Аз бих ти препоръчал българските СТАРТ и ИСКРА, особено вторите. По-евтини са, а варианта им с напълно необслужваемите /с калциеви плочи/ не отстъпва по нищо на западните, то и поточната им линия за тях е нова, тези последните са и с 20-30 лева по-скъпи ама си заслужават парите.
МОНБАТ - не. Има добри ама ако попаднеш на лош...
Ако си любител на вносното и имаш пари може би освен VARTA и BOSCH гледам, че и AC DELCO се продава, които като фирма също са голяма работа в тази област ама нищо повече не знам за тях.
МОНБАТ - не. Има добри ама ако попаднеш на лош...
Ако си любител на вносното и имаш пари може би освен VARTA и BOSCH гледам, че и AC DELCO се продава, които като фирма също са голяма работа в тази област ама нищо повече не знам за тях.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
За АС Делкото от приятели разбрах,че се правят с отделна" торбичка" за всяка клетка.Утайките не укъсявали клетките,по-дълъг живот(5-6год),зимата се държали много добре....Знам,че питаш за дизел,но мога само да кажа цени за бензинови коли(65Ачас)-128лв.Малко по-скъпи са от аналогичен Бош,но си заслужавало.Аз си купих Монбат
,и явно съм уцелил"бройка"-само проблеми.Чувам добри отзиви за Искра и Старт.Успех 

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- DIABLO 666
- Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
- Двигател:
- DIABLO 666
- Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
- Двигател:
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Тъста ми си купи преди три години EXIDE за дизелово Пежо 1.9-необслужваем -още пали из студовете-преди ги правиха в Полша,сега е изместено производството в Италия-купих си от Dosy преди 4 месеца60 а.ч,но ме е яд,че не купих 72 а.ч-сега при -20 паля,но с повечко въртене-явно и компресийка имам избягяла!Та моята препоръка е EXIDE- инак фирмата е Хъмериканскаimedarov написа:Баща ми си купи някакъв полски, има и словенски някакви, но им нямам доверие. Бих си купил български в този случай

Върни се в “Дизелови агрегати”