Двигател 1.9 131к.с. изпушва при всяко палене ? Мнение/Съвет
-
- Автомобил: Bora VW 1.9tdi 131
- Двигател:
Двигател 1.9 131к.с. изпушва при всяко палене ? Мнение/Съвет
Здравейте фенове и собственици на дизеловите агрегати . Преди 3 месеца закупих колата VW Bora 1.9 Tdi PD 131 ... от известно време насам изпушва при всяко палене , димът не е черен а е просто бял дим , тип мъгла . При стартиране на мотора изпушва след което спира и повече не пуши . Прави го и при студен и при загрял мотор ... колата работи добре , равномерно , не мени обороти , също така си върви , набира без проблем.Обслужил съм я ОТ/ДО.-Масла,филтри , ремъци , ролки. Когато я купувах нямаше такива пушиляци ... пушеците започнаха скоро . Някакви съвети откъде да започна , да почистя нещо . Може ли да е от свещи , дюзи , най често срещания проблем с такъв симптом , турбо . 

- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Двигател 1.9 131к.с. изпушва при всяко палене ? Мнение/С
Може ли да е от О-пръстените на дюзите? 

Има ли чип колата или да е пипан софтуера нещо? А генерацията как е, катализатор
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Провери си първо свещите.....
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Имам същия мотор. Свещите са сменени и проверени- нагряват. Паля от четвърт оборот и зимата и лятото. Изпушването си го има при първо палене за 10 секунди. След това изчезва. О пръстените на дюзите смених миналата година в оторизиран сервиз за дюзи. Подобрение има малко но пушека не изчезна. Проверено с ваг ком дюзите са в норми. Синхронизацията е както трябва. Разхода на празен ход 0.6 мл на час. Според мен ако нямаш никакви аномалии не пипай че ровичкането по дюзите докарва главоболия. Преди месец застопоряващият болт на дюзата на 3-ти цилндър изкочи заедно с резбата както си шофирах. Пренавиване на нова резба, правене на нов болт на стругар. Като пари 70 лв но и куп главоболия. Така че не дърпай дявола за опашката.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Novatora, един въпрос извън темата. Как си го постигнал този разход от 0.6л/ч? Моя при загряла е 0.8-0.9-1.0л/ч
Пушека при "взрива" на цилиндрите е нормален. Първоначалната порция винаги е по-голяма. Получава се нещо като преобогатяване на сместа. Не търсете не съществуваща авария. О-пръстени се сменят ако опуска нафта в маслото. По принцип не е лошо да се сменят. Свещите сега не играят роля, но не е лошо да се прегледат, защото под нулата вече ще ти трябват.

Пушека при "взрива" на цилиндрите е нормален. Първоначалната порция винаги е по-голяма. Получава се нещо като преобогатяване на сместа. Не търсете не съществуваща авария. О-пръстени се сменят ако опуска нафта в маслото. По принцип не е лошо да се сменят. Свещите сега не играят роля, но не е лошо да се прегледат, защото под нулата вече ще ти трябват.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Нормално като за кола на половин милион километра.
..... Или тази не е такава?
..... Или тази не е такава?
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Сега съм с дрл на дългите и щом запаля светват. Разхода ми сега е 0.7 на час. Преди монтажа без никакви консуматори показваше 0.6 на час. Пълното обслужване на колата ми го прави човек занимаващ се само с ваг групата. Явно това има значение. Иначе да като километри реални е 420 000
-
- Автомобил: Bora VW 1.9tdi 131
- Двигател:
valiosport колега моята също е показва 0.7 на час . Колата ми е на 285 000 , а това до колко са РЕални един господ знае . Но по това което съм сменил досега по нея , и по ходовата част мое мнение е че това са си километрите. Но все пак можем да гадаем . Колата ми е от Германия
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам същата кола със сищият двигател (самоче от е слаган от пасат, не знам дали има някаква разлика). И при мен се наблюдава същото абсолютно при всяко палене. Иначе всичко е окей, минавала е диагностика, така и бях забравил да питам до колко нормално е това. Няма катализатор, дима не мирише приятно, може би на изгоряло масло.
Върни се в “Дизелови агрегати”