Здравейте момчета,
Искам да ви попитам каква е нормалната позиция на уреда за измерване на двг. температура на арматурното табло?
Когато взех колата при мен показваше 70- 80 градуса. Смених термостат и в момента показва много много малко над 90- стрелката не е точно на 90 градуса а ги подминава с по- малко от милиметър.
Искам да знам дали мотора работи в оптималния температурен режим, ако ли не да го карам на доктор.
Благодаря за отделеното време и хубава неделя! :)

Б5.5 1.9 ТДИ 131 к.с. въпрос за температурни показания
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Б5.5 1.9 ТДИ 131 к.с. въпрос за температурни показания
Провери с VCDS каква е стойността на охладителната течност.И при мен стрелката е милиметър след 90-те.Това вече е от стрелката на показателя,защото със старото табло беше точно на 90.
Днес ще си купя и ще проверя, но искам да знам нормалното или най- често срещаното показание какво е.
До сега съм карал Пежо и там температурата заковаваше два милиметра преди 90 градуса и не мърдаше от там, независимо как се кара.
До сега съм карал Пежо и там температурата заковаваше два милиметра преди 90 градуса и не мърдаше от там, независимо как се кара.
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Ако показателя е калиброван, да точно там трябва да стои стрелката, където си посочил, тоест много малко след 90 градуса.
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
И моята е така като загрее е милиметър над 90 градуса значи е нормално.При мен при излизане от трите бели черти в началото е 70 градуса после имам две междинни преди 90 съответно мисля,че са 77 и 84 градуса и после е 90,има логика защото докато излезе от бялото минава много време,а после от там до 90 ги вдига за норматив.
Уреда за температурата на водата е настроен да стои точно на 90 градуса в интервала между 75 и 95 примерно (не помня точно градусите, но интервала е от около 20 градуса). Няма такава зависимост със стрелките, каквато си мислиш. Ако те притеснява нещо, провери я с диагностика, но това е нормалното.
Купих си ОБД2 четец и е точно както колегата го описва. От показанията на 50 до 70 градуса има разлика с това, което показва ОБД2, но нагоре всичко е точно. При мен в Софийското задръстване максималната температура бе 91 градуса.
Колега DaDiablo, точно както си го описал е.
Много благодаря на отзовалите се колеги.
kukata_pasat написа:И моята е така като загрее е милиметър над 90 градуса значи е нормално.При мен при излизане от трите бели черти в началото е 70 градуса после имам две междинни преди 90 съответно мисля,че са 77 и 84 градуса и после е 90,има логика защото докато излезе от бялото минава много време,а после от там до 90 ги вдига за норматив.
Колега DaDiablo, точно както си го описал е.

Много благодаря на отзовалите се колеги.
Върни се в “Дизелови агрегати”