Подгревател за гориво !!!
- dvanew
- Автомобил: VW Sharan 2005
- Двигател: ASZ
Подгревател за гориво !!!
Здравейте, мой познат с Форд дизел си е монтирал такъв от Рено и каза, че от тогава му е поднал разхода с повече от 0.5л/100км. Самия подгревател е кутия през която минава охлаждащата течност на двигателя!!! Дали има резон да си търся и аз и има ли други с подобно подобрение ???

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами по принцип горивото, което се връща от помпата, е вече загрято, и се всмуква отново, + студено гориво от резервоара, така че..
Не знам как е при форд, и дали имат подобна система.
Освен това съм чувал, че се продават електрически подгреватели, които се монтират под горивния филтър, и пак помагат при паленето зимата.
Не знам как е при форд, и дали имат подобна система.
Освен това съм чувал, че се продават електрически подгреватели, които се монтират под горивния филтър, и пак помагат при паленето зимата.
- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
Аз не мисля че загряването на горивото има някакво влияние за изгарянето му(при запалване и изгарянето на дизела в горивната камера е важно цетановото число а не температурата му на входа). Аз на моята кола имам радиаторче под колата през което минава горивото преди да стигне до двигателя т.е. принудително изстудяване! Едва ли сегашните инженери са го направили ей така без смисъл
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
versace написа:...Аз на моята кола имам радиаторче под колата през което минава горивото преди да стигне до двигателя т.е. принудително изстудяване! ...
Радиаторчето е за охлаждане на ОБРАТНАТА нафта! Това се прави за да се предпази пластмасовия резервоар от прегряване. Нафтата при Помпа-Дюза охлажда инжекторите и е със значително по-висока температура от дизела с разпределителна помпа.
А дали подгряването може да води до икономии, не неможе!
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Както казах вече ползата може да е само на теория но при всички поло
жения температурата преди непосредственото вптъскване не бива да бъде ниска от гледна точка на това че физичните реакции последващи
от впруъскването обуславят добрата работа.Когато междомолеулното отстояние при висока температура е повишено разпръскването е по
добро.
жения температурата преди непосредственото вптъскване не бива да бъде ниска от гледна точка на това че физичните реакции последващи
от впруъскването обуславят добрата работа.Когато междомолеулното отстояние при висока температура е повишено разпръскването е по
добро.
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
don hose написа:Както казах вече ползата може да е само на теория но при всички поло
добро.
Естествено визкозитета на нафтата при -20 и 80 градуса е различен. Само дето загряването над 80 градуса е безсмислено.
- Amorphiss
- Автомобил:
- Двигател:
Пропускате един много съществен факт , а той е че преди да достигне дюзата горивото минава през горивонагнетателната помпа където при нагнетяването се загрява до доста висока температура така че според мен този нагревател в резервоара е единствено за да улесни паленето! А за това че му е бутнало разхода с половин литър дълбоко се съмнявам защото това си е горе долу 7-8% процента икономмия за която е изключено онези момчета с белите манти и дебелите очила да не са се сетили 
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Amorphiss
- Автомобил:
- Двигател:
vladtod написа:По времето когато учих в автото,карах практиката в дапа на градски транспорт,зимно време слагаха на автобусите една серпентина на ауспусите,от медна тръба я огъваха собственоръчно 2-3 врътки за да минава горивото и да се затопля.
Това едно време ако значи преди 10 години има две пречини да са го правили: първата е че се използваше нафта без абсолютно никакви подобрители за студеното време а чистия дизел се парафинира при минус 12 или 15 градуса не съм много сигурен и замръзва при минус 22градуса , и втората че тези реисове са на по 30 че и косур години и им трябва половин час работа на празен ход за да си наместят буталата и да започнат да правят на половина от нормалното компресия
Незнам дали си виждал но имаше и един друг чалъм за палене на такива машини : взимат се няколко вестника и се слагат под картера палят се и след това ако е рекъл господ пали ако ме процедурата се повтаря докато не запали а по Пернишко съм виждал дажи и дръвца хвърляха под една виятнамка

Върни се в “Дизелови агрегати”