VW Polo 1.9 D AEF с помпа лукас, не гасне при изваждане на ключа.само намалява оборотите.по таблото всичко си гасне и не действа.спрях се на клапана който пуска и спира горивото но не мога да стигна до него,виждам само кабелчето което влиза под металната стойка.лесно ли се сменя клапана или се сваля помпата.и друго да споделя че при откачване на цялата букса колата изгасва
ще съм благодарен ако споделите мнения.
VW Polo 1.9 D AEF не гасне при изваждане на ключа
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Polo 1.9 D AEF не гасне при изваждане на ключа
Щом угасва от буксата, значи връща захранване отнякъде и едва ли е самия клапан.
Освен това той се разваля обратно - не отваря. За да стои отворен значи нещо да се заклинило вътре - това е почти невъзможно.
Може някоя маса да се губи и да минава през клапана и да му се появява напражение с пад под 12в и леко да отпуска и затова да променя оборотите.
Според мен търси ел. проблем извън клапана.
Освен това той се разваля обратно - не отваря. За да стои отворен значи нещо да се заклинило вътре - това е почти невъзможно.
Може някоя маса да се губи и да минава през клапана и да му се появява напражение с пад под 12в и леко да отпуска и затова да променя оборотите.
Според мен търси ел. проблем извън клапана.
имах един стар мерцедес, и той правеше така, и се оказа вакум помпа, пробвай като извадиш ключа ако не изгасне изфорсирай резко двигателя и виж дали ще изгасне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Щото мерца е с вакумен клапън а не с електрически 

колеги,благодаря за мнениятя,да кото изфорсирам и махна ключа колата гасне,незнам това поло дали има такава вакум помпа,по скоро мисля че,колегата с второто мнение е прав нещо е по токовете