Колеги помагайте този път май вече имам сериозен проблем.Значи преди месец и половина сменях маслото Total 10w40.При предишната смяна бях загубил 700-800 грама за 10000 км. губя по толкова от турбината, но за сега нямам финансова възможност за ремонта и.Сега от както съм сменил маслото съм минал 1300 км. от начало маслото беше на максимум, а сега е слязла до зоната където започва горната част която е на мънички квадратченца по мои изчисления някъде около 300 400 грама.
Интересен факт след проверката първия път карах колата и я прибрах в гаража и я изчаках да истине и да се стече маслото в картера и отново го проверих и сега ми сочи максимум
това го знам!Обаче колата е с ледено студен двигател.Не знам кво става ще следя маслото и тва е.Първия път като беше мерено маслото не беше палена от вчера.
Здрасти колега. Моята кола е голф 4 AHF мотор. Сутрин меря маслото-на максимум. Карам, оставям я и след два-три часа меря маслото- показва, че е на средата на мярката. Меря на следващата сутрин-стои си на максимума. Не знам колко време му е нужно да се стече, ама при мен час-два явно не са достатъчни. Имай това в предвид като мериш. Не знам къде толкова се задържа ама е така.
Деца не се карайте от VolksWagen AG дават разходна норма на масло до 1л на 1000км та не се коркайте. Колега карай си колата и не дразни лъвът докато спи че събудиш ли го ЛОШО. НЯМА дизелов мотор който да не хапва масълце малко или повече. Всички дето ми раправят че не им пипат грам масло колите да си източат куулерите и пак ще приказваме.
Те го дават по 1л/1000км разход на масло ,но според теб дали е нормално? 300мл за 1200-1300км си е много освем ако и твоята ен гори толкова и така се успокояваш.За мене лично е нормално на гори масло,но около 1литър както го дават ,но на 10000км ,а не на 1000км. Колега ,ако наистиина рзхода ти ее такъв,а до сега не е било така пробвай да смениш марката на маслото за да пробваш с друго масло преди да се захванеш със скъпи ремонти.А и колегата по нагоре е доста прав ,че маслото може да не се е стекло.И моята е така за 2-3 часа не се стича колкото трябва
Карана е от 2006 с тотал и не е имала такъв проблем миналата година всичко беше ОК и за 1000 км 800 грама масло сега има и др в сервиза като ми сменяха маслото оня ми източи моето свали филтъра и след малко пристига и вика нямаме от твоя модел ще ти сложа по голям.Ще карам и ще следя това за сега ще направя ако продължава да гори отиваме на чичо доктор да се лекуваме,