Здравейте! На студено имам едни вибрации, които най-много мога да оприлича с вибриране на генерация и допирът й в купето. Проблемът се наблюдава предимно на студено, докато позагрее двигателят. При работна температура няма и помен. Има ги и в движение, и на място само около 1100-1400 оборота. Много ще се радвам и ще съм безкрайно благодарен ако помогнете с идеи. Ще се радвам и някой, който е имал такъв проблем да каже нещо по темата. Само искам да кажа, че колата ходи при Никси и той каза, че е чул за какво става въпрос, но не е открил нищо нередно. Тампоните са здрави, само генерацията вибрирала повечко според него, но не допирала никъде.
П.П. пасат 131к.с. AVF

B5.5 пасат 131к.с. AVF неоткриваеми вибрации
- streetracer1
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: BMT 2008г
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Неоткриваеми вибрации B5.5 пасат 131к.с. AVF
На 2Е-то навремето имах точно такъв проблем. На студено генерацията само дето не прекършваше стабилизиращата щанга - така яко трополеше по нея
Причина - здрав, но уморен тампон отзад в ляво.
Временно (за 2-3 години!
) оправих нещата, като навих долния болт на фланеца, така, че генерацията да се вирне леко нагоре с около 5-7мм.

Причина - здрав, но уморен тампон отзад в ляво.

Временно (за 2-3 години!

- streetracer1
Ама и при теб ли е било само при някакви обороти? Защото на свободен ход няма никакъв проблем...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Да. Най-вече при потегляне, когато двигателя 'полягва' назад
- streetracer1
Хм, има логика. Но ги имам и на място в този диапазон от обороти.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Тампоните какви са - оригинални или някой някога ги е сменял с неоригинални ? Ако не са оригинални, при AVF и AWX се наблюдава този проблем и наистина е свързан и с температурата в двг. отсег. Пробвал съм тмапони, носени от клиенти с различни марки - Ruville, Febi, Starline, дори Lemfoerder и винаги е имало различно проявление на вибрации и резонанси след смяната им. При смяна с оригиналните (за 500+ лв), нещата заспиват и всичко изчезва. Метни едно око с какви тампони си в момента. Другия вариант, който ми хрумва, е дюза. Не знам при PD дали може, ама при CDI-тата се случва дюза да се дъни само на студен двигател и когато загрее, да си влиза в норми и двигателя да се успокоява, ама Ники би трябвало да е гледал там как са нещата и би видял, ако има проблем.
- streetracer1
Ами гледал е, че са здрави, но не знам дали са оригинални. Предполагам да ми е казал ако не са, не знам. Ще им хвърля по едно око. Иначе не знам какво вече мога да сторя... При всяко каране затвърждавам, че на оптимално загрял мотор няма и звук...
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: B5.5 пасат 131к.с. AVF неоткриваеми вибрации
На неоригиналните проблема е в самия материал - тампона си е здрав мна вид, както и като го натоварваш не мъда, върши си добре работата, ама понеже е с различна твърдост самия материали, предава вибрации към купето при определени условия. Погледни ги все пак какви са. Само за това се сещам като вариант, който би могъл да провериш.
Може ако при монтаж на тампон не е позициониран правилно да вкарва вибрации.
- streetracer1
Как се проверява позиционирането на тези тампони? Ники каза, че най-много му се чува около скоростната кутия. Къде трябва да са разположени тампоните на кутията?
- streetracer1
Пулих се до преди малко отдолу и открих две неща от които само едното май е по темата. Та двата лоста, ако мога да ги нарека така, които се движат над топлинния щит на генерацията и отиват в една кутия, която е под скоростния лост точно, май имат проблем. Единият от пасажерската страна е непоклатим, а другият има приличен луфт. По мой предположения това са избирателите/избирателът на предавките и май трябва да си мърда, но май не чак толкова... Така като го клатих мисля, че звукът е доста наподобяващ този, който ме дразни и заради когото е темата.
П.П. Много "май" станаха, но идея нямам как да обясня по-ясно.
П.П. Много "май" станаха, но идея нямам как да обясня по-ясно.
- streetracer1
Тампонът на кутията не успях да открия обаче. Някакви идеи къде точно е? Това за което говорех в предния пост в края си при скоростната кутия има луфт. Забелязвам, че при неравности, когато съм изключил от скорост, лостът подскача.
- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
- Двигател: AVF
Здравейте колеги имам едни вибрации в окачването само когато карам по павета или по чакълиран път тогава тресе доста някой имал ли е такъв проблем. Иначе през дупки или други неравности не се появава това тропане и тресене в краката.смених единия заден шарнир мислех че е от него но пак няма полза.
Тампоните на стаб щангара или биялетките са ти разбити,това тропа при неравности.
Върни се в “Дизелови агрегати”