Passat 1.9ТДИ 110кс Висок разход на гориво
-
- Автомобил: Vw Passat 4
- Двигател: 1.9TDI 110hp
Passat 1.9ТДИ 110кс Висок разход на гориво
Здравейте колеги! Имам проблем с разхода на гориво. Карам Passat 1.9ТДИ 110кс. Когато взех автомобила съм засичал многократно разход от 5.5-6/100 в София и то през зимата ,като се кара почти винаги на студен двигател.От месец и половина насам ми дава разход 8.6-9 а ако я настъпвам повече и 10..изобщо не е нормално да се вдигне разхода почти двойно и то сега когато времето е по-топло.Идей?
Re: Passat 1.9ТДИ 110кс Висок разход на гориво
А на мен ми е по интересно как си засичал разход 5.5-6л./100км. и то в София.
-
Лесно, без задръствания и с икономично каране.Лошото е, че сега дори и с икономично каране е висок разода.
Имах съшия пасат и само градско под 8 не е падал никога, зимата и до 9. Аз живея в по-малък град и обикновено се кара градско без да загрее достатъчно. Мисля, че това си е нормалния разход за такава кола. 6 гореше извън града лятото с клима по магистралата със 130.
На мен ми гори 5.5-6.5л./100км. извънградско ,затова ми е интересно как го постигаш тоя разход ,иначе в града 8-9 си е нормално.
Извънградско ако караш икономично сигурно ще слезеш на 3л./100км.
Иначе сериозно, нещо да се е променило по колата ,двигателя как работи ,динамиката как е ,щом имаш съмнения най-добре отиди на диагностика.
Извънградско ако караш икономично сигурно ще слезеш на 3л./100км.

Иначе сериозно, нещо да се е променило по колата ,двигателя как работи ,динамиката как е ,щом имаш съмнения най-добре отиди на диагностика.
-
Извънградско ми пада на 4-4.2/100 като поддържам 100км/ч.
А иначе не съм правил промени по колата и двигателя и всичко си работи както преди.
Единствената разлика е,че имам проблем с турбото и не винаги работи..това може ли да е проблем ?
А иначе не съм правил промени по колата и двигателя и всичко си работи както преди.
Единствената разлика е,че имам проблем с турбото и не винаги работи..това може ли да е проблем ?
Моя на градско каране във Варна ми дава между 6-8/100,зимата не знам как ще бъде,засичам го от пълен минавам 100км и пак на бензиностанцията.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:

- Dani16v
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: 1z +
Колега дай да си говориме сериозно
Разход 6л в София зимата, е напълно непостижим и за чисто нов Пасат! Ако ти харчи 8л в момента си си напълно в норми,не търси под вола теле! 

- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Здравейте колеги, честит празник на всички именници както и на мен :Д
Та проблема е следния, Пасата харчи много градско/извънградско засякох го вчера, по борд е 7,8 , а по колонка е 8 литра извънградско. Закарах го в един сервиз, казаха ми да си сменя дебитометъра и някаква лан сонда, ако не греша. Мислих да ги закупя, но първо исках да се посъветвам с вас, също така тази седмица ще се опитам го закарам на една диагностика, ако се освободя малко от работа, да видим какво ще излезе и от там.
П.п. градско гори над 10 литра на 100 км.
Пасат Б5 1.9 110 магарета
Та проблема е следния, Пасата харчи много градско/извънградско засякох го вчера, по борд е 7,8 , а по колонка е 8 литра извънградско. Закарах го в един сервиз, казаха ми да си сменя дебитометъра и някаква лан сонда, ако не греша. Мислих да ги закупя, но първо исках да се посъветвам с вас, също така тази седмица ще се опитам го закарам на една диагностика, ако се освободя малко от работа, да видим какво ще излезе и от там.
П.п. градско гори над 10 литра на 100 км.
Пасат Б5 1.9 110 магарета
-
- Автомобил: WV passat 1.8 ABC
- Двигател:
Ламбда сонда ,ако е развалена,се вдига разхода!Но може да си я провериш,откачаш я от буксата и замерваш с мултицет какво напрежение дава,трябва да е в норми!Провери това ,пък после на дебитомера,че там цените са дебели!Виж дали не е за почистване и дали отваря лесно!Имаше такъв проблем един приятел.Заяждаше му от нечистотии!
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
това е дизел няма ламбда сонда изключете я като възможен проблем
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
pacho109 написа:Ламбда сонда ,ако е развалена,се вдига разхода!Но може да си я провериш,откачаш я от буксата и замерваш с мултицет какво напрежение дава,трябва да е в норми!Провери това ,пък после на дебитомера,че там цените са дебели!Виж дали не е за почистване и дали отваря лесно!Имаше такъв проблем един приятел.Заяждаше му от нечистотии!
няма и една вярна дума

- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Абе и аз нещо почнах да се чудя - за АФН ли става въпрос или за някоя бензинка... Колега, не вярвай толкова на борда. Пробвай ако можеш метода пълно-пълно и тогава си виж реалния разход при равни условия. Въздушен филтър от кога не си сменял?
- ewipito
- Автомобил: VW PASSAT B3
- Двигател: RP 1988
Ако не пуши колата няма как да харчи толкова, провери си обратната нафта от дюзите, да не са скъсани маркучите или въобще от някъде да не изтича, че 10/100 за 110 коня тряя да пуши като ненормално за да го даде извънградско 

Върни се в “Дизелови агрегати”