Здравейте.....отдааааавна не съм пускал моя тема,все гледам да намирам инфо ровейки се в многото информация из форума,но за конкретният проблем.....

Ако има някой идея,да даде линк да видим ако съм пропуснал
Така,колата от известно време има едно изпушване на сиво/синкав пушек в ниските обороти.....примерно-спускам баир с върната газ,идва време да подам леко и отзад облак...или пък карам с малко газ продължително време и подавайки ЛЕКО пак облак

Сякаш се събира,събира някъде и ХОП-всичко накуп навън!Много ме дразни,очите са ми постоянно на огледалото да следя "гъстотата" на дима и искам да разреша проблема!Самият пушек има така,резлив мирис,може би на не изгоряло гориво....!Харча на масло мисля е в норми според прочетеното (а и се кара 90% извънградско,средна скорост 120 и малко нагоре да речем)-първа смяна 1 литър на 10000,втора смяна с Castrol EDGE литър и кусур (11500km.)

......сега налях MOTUL,но явно си няма значение-изпушването е налице!Турбото съм го проверявал 2-3 пъти за луфтове....има много малък луфт на перката нагоре-надолу!Има "ремап",правен доста преди пушенето....затапен ЕГР,избушен катализатор (струва ми се от тогава е така,но не съм 100% сигурен)!С VAG-COM гледах стойностите на ПД-всички се въртят около 0.0,с малко разлики!Наскоро открихме,че пластинките,с които затапих преди ЕГР-а за изгорели.....сега сложих доста по-яка!Иначе колата си върви добре,работи чудесно,без грешки и аномалии.....само това изпушване
Та някакви идеи....

Турбо ли ще си отива,ПД ли,тандем помпа ли,сегменти ли,гумички.....или е нормално за почти 10 год. кола с чип,затапен ЕГР и изкъртен катализатор