Голф 4 - 110 AHF тресе
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 - 110 AHF тресе
Здравейте. От известно време имам проблем с колата. Когато изключа от скорост и я оставя на свободна почва да тресе и като дам малко газ се оправя и спира да тресе. Какво е това ? Маховик ли е или нещо друго ?
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Голф 4 - 110 AHF
Може и от малко гориво да е.
Трябва да се прегледа на ваг-ком и да се вдигне,ако е малко.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Може да е от няколко неща, трябва си диагностика, от кога почна да го прави това?
-
- Автомобил:
- Двигател:
ами от 3-4 дена ... до сега не го е правил. И няма значение дали е загряла или студена.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9TDI 110hp
- Двигател: AHF 2000
Re: Голф 4 - 110 AHF тресе
Аз съм със същия двигател. 2000г. Проблем - маховик. Казаха ми, че и съединителя ми занимава, но си я юркам докато не сдаде багажа. Чувал съм, че може и от притискателя на съединителя да го прави. Дано при теб да е от нещо по-леко, че иначе са си доста парички съединителя и другите глупости. А може и от тампон на двигателя, но не съм много сигурен.
- ka4o_pi4a
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ASV 2002
Аз пък си мисля, че по-скоро проблема е нещо с горивото. Първо смени бензиностанцията. Нека някой който разбира да я прегледа с VAG-COM. Възможно е и нещо по центровката да се е случило. При мен го има същото тресене, но само на студен двг. и като подам малко газ и отпусна спира за 1-2 мин. и пак почва и така докато не загрее. Много ми играят и милиграмите гориво и си мисля, че помпата е за стенд... Най-добре хубава диагностика и после да кажеш какво е станало :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
За сега никакво развитие по моя въпрос ... едни ми казват ,че е от маховика - други ми казват ,че е нещо друго ... и аз вече не знам на къде да тръгна значи ,като се замисля логично ако е съединител няма да тресе на празен ход,а тя прави точно това тресе на празен ход и като и подам малко газ и се оправя и след 2-3 мин пак почва да тресе .... някакви идеи ? На диагностика не показва нищо. Дайите идея не искам да сменям на празно маховик,а и все пак е цифра. Мисля си дали е възможно да е от горивния филтър ....
-
- Автомобил:
- Двигател:
От мен няколко насоки:
- проверка на центровка
- проверка на IQ
- проверка на тампони двг, ск. кутия и изпускателна система
- свали пистовия ремък и ако спре - виж демпферна шайба и фрайлайфа на алтернатора
Според мен (лично мнение) от маховик няма да ти вибрира на празен ход, т.е. може, но тогава и в движение работата ще е много зле
- проверка на центровка
- проверка на IQ
- свали пистовия ремък и ако спре - виж демпферна шайба и фрайлайфа на алтернатора
Според мен (лично мнение) от маховик няма да ти вибрира на празен ход, т.е. може, но тогава и в движение работата ще е много зле

- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
emzobg написа:От мен няколко насоки:
- проверка на центровка
- проверка на IQ
Колега бъркаш с логичното си мнение.В движение на колата няма да и има нищо.Само когато спира примерно на светофар или стоп на свободна колегата ще усеща леки тласъци или по-точно казано неравномерно спиране.
А сега по темата
Колега не си прав че на диагностика не показва нищо.Тя показва но друг е въпроса кой е гледа и как е гледа.
Сподели дали на празен ход когато ти претриса колата ти играе много леко даже незабележимо оборотомера на колата.А също така при диагностиката която си правил са ти казали случайно че милиграмите на празен ход на двигателя не са стабилни и играят.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тресе и претриса са различни неща ;)
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз го имам съшия проблем,има един датчик които е за скоростомера,ходих на майстор като ми го откачи и не тресе,при мен поне е от него.И аз много изслушах,за тези маховици но е е от него.
- omegov
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: AHF 2000
Пали ли лесно?
-
- Автомобил:
- Двигател:
да пали лесно ... нямам проблеми с паленето. сега ми казаха ,че можело да е дюза.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много неща могат да ти кажат... Дигни милиграмите на празен ход и ще се оправи :)
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Най вероятно е дюза, не се връзвай на мненията за маховик. При проблем с него много ясно се усеща на запален мотор на свободна и като позалегнеш под предницата се чува кофти шум 

Върни се в “Дизелови агрегати”