Здравейте колеги. От скоро тубото се опитва да издава леко стържещ звук при рязко ускорение.Преди седмица турбината беше тиха ,махнах катализатора пак беше тиха , чистих смукателите и от него ден може би започна нещо странно да се чува като на не балансирана перка на турбо. Аз съм с АЛХ мотор но карам с лек чип (110 коня) и си помислих да не съм объркал нещо картата на Н75 като съм гласил чипа и смених кодировката на автоматик но там същия звук вади турбото.Вадих вакума на турбото и ускорих до 4500 оборота с налягане до 0,5 бара и изобщо не се чу да вие ,а само лекинко изсвири (нормално) . Чудя се какво да правя? Да го смъкна да прегледам топлата перка за нагар и евентуално да е загубила баланс ли ?
П.С. Геометрията е чиста.Движа я на ръка без проблеми.

ALH странен шум от турбо
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: ALH странен шум от турбо
Колеги днес смъкнах турбото да видя за проблем но нямаше.Няма луфтове , няма мазно , имаше само сажди по геометрията и я зачистих. Пак остана този лек стържещ звук. какво ли може да е ?
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
колега имах подобен шум,след почистване на всмукателния колектор.като форсирам се чуваше метално стържене.оказа се,че не съм затегнал тръбата на ЕГР-а. и като подам повече газ цвъркаше мн. яко.
това на 1з мотор.
провери за нещо хлабаво,писал си,че си свалял колектор,турбо за почистване.
това на 1з мотор.
провери за нещо хлабаво,писал си,че си свалял колектор,турбо за почистване.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Точно след почистването на смукателя се появи странния звук .От тогава 4 пъти съм смъквал смукателя заедно с ЕГР. Веднъж да проверя дали съм сглобил правилно , втори път с друг смукател , трети път да сменя гарнитурата с нова и днес 4 -ти път зада мога да смъкна турбото. Разлика няма ! Дразня се ....баси Голфа , иска да ме побърка ;)
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
напълно те разбирам,аз се побърках 2 дена докато намерих причината за цвъркането.а по-лошото беше усещането за недобре свършена работа от моя страна.
дано намериш,и отстраниш проблема по-скоро.
дано намериш,и отстраниш проблема по-скоро.

-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте и аз съм с ALH мотора, при мен отскоро се появи същия шум. Нямам спад в мошността на колата, върви си, само дето като изфорсирам и се чува нещо като метално дрънчене :( Вие справихте ли се с проблема?
- chavdar.tonchev
- Автомобил:
- Двигател:
При мен проблемът е следният: турбината вие странно, като на край на живота му, но откакто в взех минах 30к км с това турбо и нямам проблем, а в закачах на компютър в движение и даваше нормални характеристики. Казаха ми, че са се разбили перките в него, но не знам в това дали има нещо вярно.
Колата е Джета 2006та 1.9тди пд 105коня 5 скорости.
Колата е Джета 2006та 1.9тди пд 105коня 5 скорости.
Върни се в “Дизелови агрегати”