ALH странен шум от турбо

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

ALH странен шум от турбо

Мнениеот ventotdi » Пет 21 юни 2013 21:40

Здравейте колеги. От скоро тубото се опитва да издава леко стържещ звук при рязко ускорение.Преди седмица турбината беше тиха ,махнах катализатора пак беше тиха , чистих смукателите и от него ден може би започна нещо странно да се чува като на не балансирана перка на турбо. Аз съм с АЛХ мотор но карам с лек чип (110 коня) и си помислих да не съм объркал нещо картата на Н75 като съм гласил чипа и смених кодировката на автоматик но там същия звук вади турбото.Вадих вакума на турбото и ускорих до 4500 оборота с налягане до 0,5 бара и изобщо не се чу да вие ,а само лекинко изсвири (нормално) . Чудя се какво да правя? Да го смъкна да прегледам топлата перка за нагар и евентуално да е загубила баланс ли ?

П.С. Геометрията е чиста.Движа я на ръка без проблеми.

Потребителски аватар
ventotdi

Re: ALH странен шум от турбо

Мнениеот ventotdi » Пон 22 юли 2013 14:45

Колеги днес смъкнах турбото да видя за проблем но нямаше.Няма луфтове , няма мазно , имаше само сажди по геометрията и я зачистих. Пак остана този лек стържещ звук. какво ли може да е ?

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Пон 22 юли 2013 16:33

колега имах подобен шум,след почистване на всмукателния колектор.като форсирам се чуваше метално стържене.оказа се,че не съм затегнал тръбата на ЕГР-а. и като подам повече газ цвъркаше мн. яко.
това на 1з мотор.
провери за нещо хлабаво,писал си,че си свалял колектор,турбо за почистване.

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Пон 22 юли 2013 19:05

Точно след почистването на смукателя се появи странния звук .От тогава 4 пъти съм смъквал смукателя заедно с ЕГР. Веднъж да проверя дали съм сглобил правилно , втори път с друг смукател , трети път да сменя гарнитурата с нова и днес 4 -ти път зада мога да смъкна турбото. Разлика няма ! Дразня се ....баси Голфа , иска да ме побърка ;)

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Пон 22 юли 2013 20:24

напълно те разбирам,аз се побърках 2 дена докато намерих причината за цвъркането.а по-лошото беше усещането за недобре свършена работа от моя страна.
дано намериш,и отстраниш проблема по-скоро. :beer

koco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koco » Вто 12 ное 2013 20:38

здравейте и аз съм с ALH мотора, при мен отскоро се появи същия шум. Нямам спад в мошността на колата, върви си, само дето като изфорсирам и се чува нещо като метално дрънчене :( Вие справихте ли се с проблема?

Потребителски аватар
chavdar.tonchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavdar.tonchev » Чет 02 фев 2017 2:50

При мен проблемът е следният: турбината вие странно, като на край на живота му, но откакто в взех минах 30к км с това турбо и нямам проблем, а в закачах на компютър в движение и даваше нормални характеристики. Казаха ми, че са се разбили перките в него, но не знам в това дали има нещо вярно.
Колата е Джета 2006та 1.9тди пд 105коня 5 скорости.

Върни се в “Дизелови агрегати”