Здравейте,колеги!
Наскоро си закупих колата и при първото ми излизане извънградско забелязах този странен шум, който се получава когато скоростта е над 100км/ч и когато се мине през плавна неравност и се получи приклякане на окачването. Точно в този момент когато колата кляка и се навежда към пътя се чува един доста отчетлив шум, който много прилича на преминаването през грапавите линии на платната на новите магистрали или като стържене на гума. В началото си мислех, че имам проблем с окачването и гумите опират в калниците. След проверка в сервиз, нямаше никаква видима следа по самите гуми и калници. Интересното е, че имам приятел, който кара подобен дизелов Touran и ми каза, че има същият шум от както си е закупил колата, даже да пробвам когато минавам с колата през такива пропадания да отпусна педала на газта и нямало да го има шума. Така и стана, наистина когато не се подава газ не се чува този шум.
В последствие ми се наложи да сменя предните пружини, защото едната се счупи и проблемът се задълбочи- шумът започна да се чува вече и на по-ниска скорост(над 60км) и не само в неравности, както преди, а постоянно. Прави ми впечатление, че виенето се засилва в зависимост от товара върху мотора- колкото повече натискам педала на газта, толкова по отчетлив е шумът. Ще съм много благодарен ако някой има предположение какво може да бъде или сподели кой може да ми диагностицира проблема.
Благодаря предварително!

Vw cross touran 2007 2.0TDI 140kc. шум
- stardreamer
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Vw cross touran 2007 2.0TDI 140kc. шум
Колега, дали може да запишеш видео/аудио, че така е доста трудно по описание да се предположи?
По звук вероятно ще има хора, които ще го познаят.
По звук вероятно ще има хора, които ще го познаят.
Ами опитах се да запиша, но почти не се чува така от телефона като записвам. Ако някой може да се сети какво толкова може да се е променило и да вие след смяната на предните пружини ще съм му благодарен.
Здравейте колеги!
Смених вътрешно каре и проблемът се задълбочи още повече. Вече се чува ясно потропване след 50км при което след 80км преминава във виене. Положението става все по-зле. Как след смяна на вътрешното каре нещата стават по-лоши?!?
Смених вътрешно каре и проблемът се задълбочи още повече. Вече се чува ясно потропване след 50км при което след 80км преминава във виене. Положението става все по-зле. Как след смяна на вътрешното каре нещата стават по-лоши?!?

Върни се в “Дизелови агрегати”