Vw cross touran 2007 2.0TDI 140kc. шум

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
shalata
Автомобил:
Двигател:

Vw cross touran 2007 2.0TDI 140kc. шум

Мнениеот shalata » Нед 26 фев 2017 17:33

Здравейте,колеги!
Наскоро си закупих колата и при първото ми излизане извънградско забелязах този странен шум, който се получава когато скоростта е над 100км/ч и когато се мине през плавна неравност и се получи приклякане на окачването. Точно в този момент когато колата кляка и се навежда към пътя се чува един доста отчетлив шум, който много прилича на преминаването през грапавите линии на платната на новите магистрали или като стържене на гума. В началото си мислех, че имам проблем с окачването и гумите опират в калниците. След проверка в сервиз, нямаше никаква видима следа по самите гуми и калници. Интересното е, че имам приятел, който кара подобен дизелов Touran и ми каза, че има същият шум от както си е закупил колата, даже да пробвам когато минавам с колата през такива пропадания да отпусна педала на газта и нямало да го има шума. Така и стана, наистина когато не се подава газ не се чува този шум.
В последствие ми се наложи да сменя предните пружини, защото едната се счупи и проблемът се задълбочи- шумът започна да се чува вече и на по-ниска скорост(над 60км) и не само в неравности, както преди, а постоянно. Прави ми впечатление, че виенето се засилва в зависимост от товара върху мотора- колкото повече натискам педала на газта, толкова по отчетлив е шумът. Ще съм много благодарен ако някой има предположение какво може да бъде или сподели кой може да ми диагностицира проблема.
Благодаря предварително!

shalata
Автомобил:
Двигател:

Re: Vw cross touran 2007 2.0TDI 140kc. шум

Мнениеот shalata » Пон 27 фев 2017 11:15

Никой ли няма поне предположение? :icon_sad

Потребителски аватар
stardreamer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stardreamer » Пон 27 фев 2017 11:26

Колега, дали може да запишеш видео/аудио, че така е доста трудно по описание да се предположи?
По звук вероятно ще има хора, които ще го познаят.

shalata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shalata » Сря 08 мар 2017 11:38

Ами опитах се да запиша, но почти не се чува така от телефона като записвам. Ако някой може да се сети какво толкова може да се е променило и да вие след смяната на предните пружини ще съм му благодарен.

shalata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shalata » Чет 09 мар 2017 16:51

Здравейте колеги!
Смених вътрешно каре и проблемът се задълбочи още повече. Вече се чува ясно потропване след 50км при което след 80км преминава във виене. Положението става все по-зле. Как след смяна на вътрешното каре нещата стават по-лоши?!? :banghead

Върни се в “Дизелови агрегати”