Долния щтутцер се измъкнал от пластмасовия фланец защото пуржинната скоба е ръждясала и се е счупила. Верно е антична колата, ама никъде няма ръжда другаде и в доста добро съсотояние и много поддържана.
Бях я видял и преди , че е ръждясала ,но не предполагах какво може да стане и я игнорирах . НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ подобни неща, за да не стигнето до тук или по зле.
Купих си скоба за 2 лв, но я поръчах и докато дойте 3 дена вече си пътувам градския и днес преди малко час и половина се опитвах да оправя нещата. Старата скоба там където се е счупила е останала в улея на щтутцера и подпухнала от ръждата се заклинила там и няма изваждане. А се сещата мястото колко е достъпно, а от долната страна на щутцера какво е станало никой не знае т.е. долната част на скобата може да си е там. Ако не се извадят остатъците от каналчето то новата скоба няма да легне на мястото си. Пълна мъка , чагърках с една отвертка в студа целия оплескан, а и то не се вижда много какъв е резултата щото там не е лесно да се освети а и е далеч от окото и едновременно доста малко на размер и вдлъбнато.Пръснах и с ВД40 Цялата работа за една калпава скоба за 2 лева....
После колкото издълбах издълбах ама не успях цялото , ами този фланец няма набиване. Извадих горния за проба да го огледам да няма нещо специфично - не горе куптурно си влиза и щтраква. Долу нито може човек сила да приложи нито нищо.Бутах бутах не и не. Накрая затворих скобата и реших с лостов метод да приложа сила. С един ключ направих напречна опора и с един метален крак от стол(винаги си стои отзад за удължител на ключа за колелата) прилагах сила върху фланеца докато щтракне. Щтракна но слабо и не знам дали е от двете страни... ще се разбере.
Пълна мизерия вънка -1 градус ... вятър, краката ми в сняг ... налях нов антифриз и се прибрах пак с градския , че викам ако остана да обезвъздушавам, тя докато загрее аз ще се изтина съвсем, поне час само по пуловер, че с яке , не може да бъркам в тази дупка. Утре ще я пусна , тя няма да отдели съединението веднага, но не знам колко е устойчиво. Имате ли подобен опит и как се махат тези мизерии от фланеца на радиатора? Като цяло нямам някакви въпроси а да споделя опит , че да се избягват подобни нелепи проблеми. Вадете си скобите докато не се разпадат на сол

И предполагам , за това , че съм карал 800метра без вода не съм преграял двигателя?
Edit: ... след 1 година и 2 месеца
не искам да пускам нова тема по подобен проблем а ще добавя информацията тук заедно с нова снимка. Същата история точно паркирам прд блока след 30 км отсечка и светва на дисплея СТОП с големи букви и пищи здраво. Гледам мокра следа след колата отдолу се образува локва...Този път се спукало на друго място под казанчето с антифриза под един вентил има една интересна глуха връзка която запушва едно отклонения, което може би при Ауди или друг модел се използва , но не и при моя и тази тапа се пукнала... пак за една нищо и никаква тапа...
Много си харесвам колата като изключим тези проблеми си е безаварийна и надеждна, но въръстта си казва думата. Това са проблеми от остарял материал. Вижте ди тези тапички ...евентуално ги сменете, защото предполагам се е пукнала изведнъж а не е била наранена. Налягане високо или подобно нямам в водния кръг понеже съм отварял казанчето скоро след доста каране. Малката снимка не е моя от нета е , оказа се че доста хора губят вода от там...