Подгревни свещи на голф 4 1.9 tdi ASV
Подгревни свещи на голф 4 1.9 tdi ASV
Здравейте колеги, колата e голф 4 1.9 ASV 110 кс. Пали трудно когато е студена и пуши бяло-сивкаво и на топъл и на студен двигател. И малко загряла да е пали мигновено, няма теч на антифриз или масло. Това подгревни свещи ли са или нещо друго, ако да, бихте ли ми поръчали хубави свещи. Благодаря!
Последна промяна от Tripanzaa на Сря 08 апр 2020 1:04, променено общо 1 път.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: Подгревни свещи ASV
колата е …..модел....дизел....
хайде моля малко по -уважително, обяснително и според правилата на форума как се пуска тема
благодаря
хайде моля малко по -уважително, обяснително и според правилата на форума как се пуска тема
благодаря
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Подгревни свещи на голф 4 1.9 tdi ASV
Не е от свещи, друг е проблема.
Какви са вариантите колега? Колата си има сила, не харчи, не виждам белезникави отенъци около капачката на маслото. Пуши само когато и дам газ, може ли да е от ГНП-то?
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Скоро да не си сменял ангренаж? Гледал ли си центровката?
Да но до преди 4 5 дена бях с катализатор и не виждах нищо да пуши, сега дъм с резонатор и каъо дам газ пуши
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Ако мотора е добре-със или без катализатор-не пуши.
Ясно, тогава какво да гледам за да отстраня проблема? Знам само че гарнитурата на клапаните ми е за смяна, от нея може ли да е пушека. Днес се оказа че охладителната ми система има въздух защото "майсторите" са ми доляли вода вместо антифриз и като тръгнех да отварям капачка на казанчето за антифриза всичко ислизаше дори и на студен мотор все едно гейзър беше... Парното също спря да духа топло само когато и давах газ духаше топло, за сега май оправихме проблема с въздуха но ме притеснява този пушек. Какво да проверя ГНП, свещи, дюзи?
С диагностика мога ли да я проверя, че ми писна от "майсторите" в Пловдив. Отивам за едно развалят друго
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Сефте чувам, че като налееш вода вместо антифриз и се пълнела с въздух. Как си го оправил този проблем?
На мен по-вероятно ми се струва, че този ,,въздух,, всъщност е бил изгорели газове от цилиндрите.
А пушека или е от изгоряла нафта или от масло или от антифриз.
На мен по-вероятно ми се струва, че този ,,въздух,, всъщност е бил изгорели газове от цилиндрите.
А пушека или е от изгоряла нафта или от масло или от антифриз.
Нали водата се изпарява и се превръща в пара, това до някаква степен не надува ли цялата система, иначе под какво да разбирам газове от цилиндрите, като отвъртяхме капачката излизаше само пара, въздух и антифриз. Оправихме го като я качихме на един бордюр и я запалихме, държах газта на обороти и наливахме в казанчето, при всяко подаване на газ нивото падаше и после при пускане пак се покачваше, оставихме я да изстине пак с отворена капачка и после пак направихме същата процедура и сега не е мръднала от средата на казанчето течността
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Остатъчно налягане при студен двигател, според мен, се дължи на надуване от цилиндрите. Вероятно издухана гарнитура или пукната глава или блок.
Това за изпарената вода не е особено смислено, даже да се изпари някаква вода при загряване, после като изстине, водата ще се втечни отново и налягането ще спадне.
Заинтересувай се в кой сервиз могат да ти направят тест за изгорели газове в антифриза, ако при студен двигател продължава да има налягане. А според мен, ако преди е била под налягане, с наливане под наклон, нищо не сте оправили и проблемът ще си продължи.
Това за изпарената вода не е особено смислено, даже да се изпари някаква вода при загряване, после като изстине, водата ще се втечни отново и налягането ще спадне.
Заинтересувай се в кой сервиз могат да ти направят тест за изгорели газове в антифриза, ако при студен двигател продължава да има налягане. А според мен, ако преди е била под налягане, с наливане под наклон, нищо не сте оправили и проблемът ще си продължи.
Върни се в “Дизелови агрегати”