На 5-та на 3000 оборота колата се движи с скорост 118 км/ч .
Двг е AAZ 75 к.с. . Незнам повече ли или с колко трябва да сам на тези обороти , и дали ако е преебана нещо колата може да вдигне пак сащата скорост ?
Дали върви колата ?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много фактори са определящи относно това на какви обороти е автомобила при дадена скорост и предавка. Най-често това зависи от самия двигател в съчетание с конкретната скоростна кутия. Eто и една снимка от мен /без да е максимум/, но аз съм 4-степенен автоматик, 1.9 TDI PD около 130 к.с.:
Същият двигател, на същият автомобил, с 6-степенна ръчна скоростна кутия, на 6 предавка, ще показва съвсем други обороти при същата скорост. При въпросните 3000 оборота аз съм със 140 км/ч. Имал съм тройка със същия двигател като твоя, която мисля, че беше на около 120 км/ч на 3000 оборота, което значи, че поне в това отношение, при теб всичко трябва да е наред.
Както писа по-горе колегата, не може да се съди със абсолютна точност по оборотите при определена скорост за състоянието на автомобила, но е все пак някаква отправна точка. По-важно е как се достига тази скорост - плавно и бързо, без сътресения и падове в оборотите, макс. скорост и т.н.

Същият двигател, на същият автомобил, с 6-степенна ръчна скоростна кутия, на 6 предавка, ще показва съвсем други обороти при същата скорост. При въпросните 3000 оборота аз съм със 140 км/ч. Имал съм тройка със същия двигател като твоя, която мисля, че беше на около 120 км/ч на 3000 оборота, което значи, че поне в това отношение, при теб всичко трябва да е наред.
Както писа по-горе колегата, не може да се съди със абсолютна точност по оборотите при определена скорост за състоянието на автомобила, но е все пак някаква отправна точка. По-важно е как се достига тази скорост - плавно и бързо, без сътресения и падове в оборотите, макс. скорост и т.н.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да попитам при тези скорости какви ви са температурите ако сте карали по дълго време?При мен със 190-200км/ч след смяна на нов термостат държа 92 градуса при топло време.Т.е винаги толкова.Но при студено време като катеря наклони ходи 97гр.При същия маршрут но в жега 92.Нормално ли е.Спирал съм да гледам дали термостата е отворил и той не е.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”