След смяна на всички консумативи (ролки, ремъци, водна помпа, филтри), имам усещането че двигателя тресе повече от преди.
Не знам дали има връзка, но при смяната маслото беше долято над максимума.
AFN двигател (1.9 TDI) тресе доста на празен ход...
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен след като ми смениха всички консумативи, имахме проблем с аванса на ангренажа. Аз се ориентирах по борд компютъра. Преди да сменя ролките и ремаците ми даваше моментен 0.6, а след това 0.7 или 0.8. Отидох на ВАГ и от него разбрахме че аванса бяга много много малко. Върнах си се при майстора и го пипнахме малко и свали на 0.5 моментен. Това разбира се много ми хареса и го оставихме така, само че сутринта като беше студена нямаше палене ... и трябваше да се намеся аз и да регулирам ... сега пак си показва 0.6 но пак куца нещо
... не върви. Загледай се дали като я вкараш в обороти пуши ... ако да е аванса, поне при мен беше това. Изкарваше черен дим, а сега вече не изкарва. Виж си борда на моментен и ако си спомняш колко е показвал преди да се сменят консумативите и има някво отклонение, значи е като моя проблем. Но все пак трябва да се отиде на ВАГ за да ти кажат дали аванса е избягал на някаде
На мен ми взеха 15лв. Успех, дано съм ти помогнал поне малко.

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Навсякъде кадето правят диагностика могат да ти видят аванса ... дали е наред. На мен ми го провериха в един сервиз до Ръковска от към Козлодуй. Да ти го обясня ... като идваш от към Козлодуй и свиш надолу по Ръковска серизчето се пада в първата пряка в дясно, караш около 50 метра навътре и сервиза се пада от дясно. До него има сервиз за ауспоси а от другата страна има друго сервизче. Ако има нещо питай.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”