Колеги, нужна ми е помощ...

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
n3bu1a
Автомобил:
Двигател:

Колеги, нужна ми е помощ...

Мнениеот n3bu1a » Сря 29 авг 2007 15:57

Става въпрос за Пасат 1.9 тди '94 1з - вчера докато се прибирах чух едно доста силно тракане, на скорост в движение, когато натиснах съединителя изчезна, но го чух още няколко пъти след това. Днес не можах да запаля - въртях и не ще, и не ще. Дадоха ми ток, след като ми умря акумулатора (той беше на загиване и без това) сякаш малко оставаше, ама не можа да запали - изпуши много силен синкав дим. Някой има ли идея какво е станало - сега не знам дали да пробвам на дърпане - да не изгърмя нещо по двигателя дето после да ми излезе през носа.
Моля ако някой знае каква може да е причината да каже,
благодаря. А също и някой механик, който разбира от дизели.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 29 авг 2007 17:10

Нито съм механик,нито разбирам - ама ще се опитам да дам акъл - тракането може да е от повдигачите на клапаните - евентуално гумички за смяна - ако не пали - неработещи подгревни свещи , избягяла компресия или проблем с разпръсквачите - :dontknow:

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 29 авг 2007 17:32

Не искам да те стряскам ,но когато при мен пречатка така и отиде на основен ремонт.

Потребителски аватар
n3bu1a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот n3bu1a » Сря 29 авг 2007 19:07

А има ли вероятност да е нафтова помпа - сега си мисля, че докато въртеше сякаш гориво не достига - наскоро ми свърши нафтата и много ми наподобява опитите да зацепи докато въртя.

Потребителски аватар
n3bu1a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот n3bu1a » Сря 29 авг 2007 19:11

А има и другото, вчера като стана това минах още 10 км, после я загасих, после я запалих пак и нямаше проблем, но вероятно е имало подкачено гориво.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Сря 29 авг 2007 22:26

Първо се увери че имаш нафта в резервоара , след това прегледате внимателно около ангренажа и ролките . Зацепването на колянов и разпределителен вал , и нафтовата помпа . Наредете всичко като трябва да бъде и ако не е станала някоя беля , дизеля трябва да запали :wink:

Потребителски аватар
n3bu1a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот n3bu1a » Пон 17 сеп 2007 18:31

Колега,оказа се прав - счупена зъбчатка на колянов вал - оттам всичките повдигачи и четирите изпускателни бутала - чао.
Но дойде нов проблем - като сглобиха всичко и колата запали трябвало да се направи някакво "зацепване" на помпата. Когато вързали пасата на стенда всеки един детектор показавал грешка - явен дефект в компютъра на колата, защото тя вече върви - само дето поема бавно и пуши много. Оттам човека ги изпратил при някой друг - някъде в Красна поляна да оправи компютъра.
Та новият въпрос е дали някой е минавал през подобна перипетия и колко струва поправка на компютър при такава повреда?

Благодаря !

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 17 сеп 2007 19:04

Вероятно не са ти зацепили правилно помпата :) - което е малкия дерт

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Вто 18 сеп 2007 0:23

Ако са ти оправили потрошеното , мога да ти направя финната настроика :wink: Ако центровката бяга с зъб или повече , ще дава много грешки :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”