Претрисане на мотора вероятна повреда на ГНП !?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Претрисане на мотора вероятна повреда на ГНП !?

Мнениеот juli76 » Нед 23 мар 2008 14:39

От два дни двигателя на микробуса не работи нормално тресе най вече на ниски обороти от 2000об. на горе се оправя постепенно.Появява се едно прекъсване работата на мотора все едно някоя дюза не работи това се запазва до към 2000об. след което изчезва този проблем.На 3000об. двигателя си работи нормално.Забелязвам също когато почне да тресе (прекъсва)от ауспуха почва да пуши гъст черен дим като се подаде газ и изчезне това прекъсване пушека също изчезва.Имам големи съмнения че може да е от нафтовата помпа но реших да попитам тук преди да направя компютърна диагностика утре.Според вас можели така да се останови от къде е проблема,колко струва ремонта на една ГНП ? :roll:

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani_94 » Нед 23 мар 2008 16:14

Свържи се на лично с kombito_tdi, той е от Карлово... Разкарай буса до там и ще останеш очарован от работата му на спрямо цената...

Потребителски аватар
EmbaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EmbaTa » Пон 24 мар 2008 9:53

Колега, нещо ми мяза на проблем с некой дат4ик, дано не е ГНП че е солено, бегай в сервиз за диагностика и успех!!!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 24 мар 2008 9:55

Почти сигурно е ,че е помпата.Ако отидеш до Карлово да ти я ремонтят ще видиш ,че цената ще е колкото датчик ,а не новма помпа :wink:

Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот juli76 » Пон 24 мар 2008 11:57

Направих диагностика в орторизиран сервиз на VW няма да му споменавам името оказаха се две грешки.Първо объркан е ъгъла при центровката на помпата трябва да има предверение 4 градуса а при мен е само 1,5 градуса за това и ми пали по трудно с въртене но по кофти е че и някъкъв датчик в самата помпа дава грешка вероятно се е повредил.Човека от сервиза каза първо трябва да оправим центровката и след това да търсим и отстраним ако има друг проблем. За центровката ми искат 30-40 лв. бихте ли ми препоръчали добър сервиз или специалист в Пловдив който да сварши работата комплексно и да работи на нормални цени защото имам съмнение че ако се наложи в този сервиз да ми свалят и ремонтират помпата ако датчика е наистина повреден ще ми резнат главата а си мисля че самата му смяна няма да е чак толкова трудоемка а и той няма да е стотици лева. :? В Карлово къде се намира сервиза и човека който ми препоръчвате и хвалите толкова може ли да разчитам че разбира от такива помпи и че може да отстрани проблема ако има такъв колко горе долу ще струва смяната на този датчик и самата му цена ? :roll:
пп. Помпата е електронна Bosh

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 24 мар 2008 12:50

Ето му профила http://forum.vwclub.bg/profile.php?mode=viewprofile&u=106174 - сервиза му е до блока на "купена" /убеден съм че това нищо не ти говори :D /.Разбира от сякви дизели ама най-вече от лектронни на ФВ и споменатта помпа :) Пиши му на ЛС и се разберете за време и пари.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Претрисане на мотора вероятна повреда на ГНП !?

Мнениеот Ventoman » Пон 24 мар 2008 22:52

juli76 написа:От два дни двигателя на микробуса не работи нормално тресе най вече на ниски обороти от 2000об. на горе се оправя постепенно.Появява се едно прекъсване работата на мотора все едно някоя дюза не работи това се запазва до към 2000об. след което изчезва този проблем.На 3000об. двигателя си работи нормално.Забелязвам също когато почне да тресе (прекъсва)от ауспуха почва да пуши гъст черен дим като се подаде газ и изчезне това прекъсване пушека също изчезва.Имам големи съмнения че може да е от нафтовата помпа но реших да попитам тук преди да направя компютърна диагностика утре.Според вас можели така да се останови от къде е проблема,колко струва ремонта на една ГНП ? :roll:

А ще може ли да кажеш какъв точно е мотора че нещо ми стана интересно :D

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 24 мар 2008 23:49

99 процента ще се окаже от зъб4атката на коляновия вал(за ангренажния ремък)4ак след това въртете помпата за центровка :wink:

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пон 24 мар 2008 23:53

dani_94 написа:Свържи се на лично с kombito_tdi, той е от Карлово... Разкарай буса до там и ще останеш очарован от работата му на спрямо цената...

Хаха, айде, пак мафията. :-D

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani_94 » Вто 25 мар 2008 5:13

Няма нищо мафиотско в това, да помогнеш на човек да не се лута по сервизите, да му дерат кожите от гъба, да не му свършат никаква работа, той на своя страна да се депресира и да си намразва возилото...
Така като се позамислиш, има ли нещо вярно в това...
Дано ти да влезеш в такъв филм, щом мислиш лошото на другите...

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Вто 25 мар 2008 5:23

Пределно ми е ясно какъв е филма, а мафията е ясна - Карлово -> Монтана.

Нищо лично, ама Kombito TDI няма да му взима много, но поне ще е редовно.

Предлагам колегата да палне колата и да дойде до София. 0898 88 15 22

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 25 мар 2008 7:27

didoriginal написа:

Предлагам колегата да палне колата и да дойде до София
пак ще се избиете да помагате.аз пък предлагам да палне колата и до прескочи до париж.никс 76 също ще свърши работа.

Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот juli76 » Вто 25 мар 2008 11:54

Абе вие сте големи шегаджии. :) Къде ще ремонтирам буса ще реша аз изках само препоръки към човек или сервиз където да преценя дали могат да ми свършат работа или не.Автомобила не е много евтин и за мен е важно да не си правят експеримети върхо него както и да се учат някой начинаещи монтьори с голямо желание но с малко опит и разбиране а такива колкото щеш по сервизите.Оправят едно развалят друго. :? Определено не е зъпчатката на коляновия вал защото е сменена преди няма и 15000км. всичко е стегнато луфт няма.Тогава обаче моя майстор измести малко центровката на нафтовата помпа за да работи по меко мотора и да не пуши бял дим сутрин което в последствие се оказа турбото което вече е ремонтирано и пушека изчезна.Целия проблем според мен е от центровката дано датчика в помпата да не се е прецакал от това. :roll: По въпроса за двигателя мотора е 5 цилиндров 2,5 TDI 102кс. индекса му е AHD. Същия мотор се монтира на Audi 100,A6 2,5 TDI произвеждано до 1997г.
пп.Все още не съм решил къде да отида не желая лъскави и прехвалени сервизи и да плащам грешни пари за нещо което може да се направи и с по-малко средства защото цените понякога варират в пъти а и не винаги има достатъчно коректност.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Вто 25 мар 2008 13:29

Вижте, опитах се да помогна. Забравете какво съм казал. Нека колегата реши сам и после сподели впечатления за да няма сърдене. Само за инфо - коли, посещавали Монтана и Карлово, идват в София НЕдоволни. Повече няма да говоря.

juli76 - извинявай!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 25 мар 2008 14:36

didoriginal написа:. Повече няма да говоря.

Що тогава писа изобщо - или тоя трик го научи от бабичките клюкарки пред блока.

Върни се в “Дизелови агрегати”