Разход на място с климатик...
Разход на място с климатик...
Доколкото съм чувал дизелите са по икономични при работа на място?! Въпроса е ако примерно работи 1 час с пуснат климатик на едно място как ще мис е отрази на разхода и дали няма да натовари много самия двигател?
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
dani_94 написа:Не искам да го обиждам този пич, но говори пълни глупости...
Според тебе какво ще стане,ей така като приказвате "ГОЛЕМИТЕ У ФОРУМЪ'' еми обоснови се,не казвам че разбирам много ама щом съм казал пълни глупости-значи според тебе бенз кола е по-икономична а също и като ти е включен климатика колата гори по-малко...това сега не са глупости нали колега

Последна промяна от quattro^^ на Съб 21 юни 2008 18:56, променено общо 1 път.
тоя ваг-ком хич не ми е ясен, явно е някакъв софтуеар, ама какво, как, защо...
а и се интересувам за климатика, защото ще сменям колата заради него и искам да знам дали е оправдано. ще карам доста в центара, на кратки разсояния, а и като отвиса на едно мясо 1-2 часа е добре да мога да си ползвам климата без това да ми струва много.

а и се интересувам за климатика, защото ще сменям колата заради него и искам да знам дали е оправдано. ще карам доста в центара, на кратки разсояния, а и като отвиса на едно мясо 1-2 часа е добре да мога да си ползвам климата без това да ми струва много.
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
grafa написа:тоя ваг-ком хич не ми е ясен, явно е някакъв софтуеар, ама какво, как, защо...![]()
От това което си написал се досещам, че в момента караш кола без клима и изкаш да вземеш такава със!
За да ти е най- евтино си купуваш една кола на газ с климатроник и ще си на храдно цяло лято!
Но да допълня ремонта на климата ако има проблемче си е цифра! На мен за една година ми е струвало 460лв. Няма никаква гаранция че като си купиш колата и климата работи, след един месец няма да ти изчезне фреона или нещо друго!
прав си за това. ясно ми е, че разходите по климатика може да са доста. аз съм се спрял конкретно на голф 3 TDI 90 к.с. понеже е от приател и знам какво купува. затова питах за дизела. интересно ми е да разбера знае ли се разхода на място, приблизително
. иначе аз ще си я карам и ще съм на хладно така или иначе, пък колкото излезе толко. просто да не се прекалено.

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Ще ми се да вметна една забележка , като човек който не разбира от двигатели , но има понятие от хладилни машини ....
Значи климатиците може да се разделят условно на 2 вида : тези за южна Европа , и тези за по северните части ...
Южняците , които са добре направени , имат на разположение 2 положителни неща : Голям радиатор и най-вече голям кондензатор 2 рата част се нарича добър и мощен компресор подбран за тези условия ..... и като следствие : ако спреш на място с включена клима и в яка жега , климатика макар и да работи хлабаво заради ниските обороти запазва прилични нива на кондензация и студопроизводителност и си работи надеждно .... В другия случай знаете ( у Софето ) - като спреш на задръстването , колата почва да прегрява , климата започва да си търси повод да изключи по високо налягане и въобще ...става мазало .. Мога и още да анализирам проблема , обаче това е основното ....така че гледайте за какво иде реч.... иначе ако е нормално движение и се обдухва добре кондензатора даже и мижавия климатик върши добре работа ....ама не това беше въпроса
Успех

Успех
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Върни се в “Дизелови агрегати”