Някои мои предложения и виждания за уеб сайта vwclub.bg!

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 12 яну 2008 11:09

Не ми е работа да пиша този пост ама нали съм си нахален :roll:
Сега не искам никой да ме разбира погрешно! Не се бутам във работите на клуба, нито оспорвам решения на управителният съвет, нито пък искам някакво обяснение за каквото и да било :)
Всичко което ще напиша се базира на собствената ми преценка и поглед върху нещата.

И така, разгледах детайли за този сайт в Alexa. Сравних графиките и ги съпоставих с други утвърдени автомобилни сайтове. Получи се една доста интересна графика:

Изображение

Изображение

Сами виждате, че се наблюдава известен отлив от сайта в сравнение с миналата година. Въпреки това страницата остава на едно не лошо място и е абсолютно конкурентна.
Въпреки това смятам, че марката VW е достатъчно масова в България и изхождайки от тази гледна точка мястото на синята индикация би следвало да е в пъти над останалите. Какъв е проблемът и защо се наблюдава спад в активността на сайта?
Причини има доста (няма да изброявам) и както виждам в по-горните постове на администраторите тези причини са ясни и се планира работа върху тях.
Към настоящият момент дефакто няма сайт на клуба! Има само форум. Въпреки това се държим на доста прилично място ;)
В момента vwclub.bg е една бомба със закъснител която с малко добра разработка ще експлодира и съвсем реално ще излезе на водеща позиция сред конкурентите си превръщайки се в първият ИСТИНСКИ автомобилен клуб в страната.
Друго нещо което ми направи впечатление са рекламите. Кои реклами ли? Точно така! Реклами и банери тук няма. Знам, че не ми е работа да се бутам във финансирането на клуба, но според мен това си жив пропуск. Членският внос е наистина символичен и да се разчита на спонсори не е оптимално и ефективно. Знам, че управителният съвет е гласувал против рекламата в сайта, но според мен това е голяма грешка. Онлайн рекламата е източник на сериозни средства, които никой не може да ме убеди, че са излишни. Финансирането на клуба ще доведе до развиването му и ще подпомогне с много неща. Културни и масови мероприятия, повече привилегии за членовете, повече събори, аматьорски (и не само) състезания и каквото се сетите още. Тук някой ще каже, че парите опорочават идеята. И да и не. Парите са необходими във всяка една насока и развивана дейност. Без тях не може. Биха опорочили нещата само, ако се харчат неправомерно което съм сигурен, че тук няма как да стане. Управлението на клуба не е еднолично и има ясен отчет за всеки разход.
Колеги, моля не подминавайте тези неща с лека ръка. В този клуб има много хляб който само чака да се пресегнем и да го вземем. Това място може да се превърне в нещо уникално и единствено по рода си в България. Просто трябва малко да поработим ;)
Специално аз ще помогна с всичко което ми е по силите тези неща да се случат за да ни е добре на ВСИЧКИ! Има ли ясна и дейна политика в развиването на клуба съм плътно с вас както и една не малка част от хората посещаващи сайта. Оставим ли нещата просто ей така да се случват от самосебе си... просто нищо няма да стане...

Благодаря, че изчетохте този пост ;)

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Съб 12 яну 2008 12:35

ЗА!С дизайн не мога да помогна ,защото разбирам съвсем малко само от HTML :D :D Иначе мога да помогна с преводи от английски,търсене на информация и новини ;)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 13 яну 2008 13:13

колеги, проблемите ни със сайта са 2 много основни:
1. хора
2. време

оттам нататък концепцията ще се уточни сравнително лесно...

сега за рекламите (признавам си не съм чел изцяло темата така че моля за евентуални извинения).
засега нещата финансово изглеждат добре.
форума за момента също е стрела (сравнен с други форуми наши и ненаши).

финансирането на форума и на клуба се опитваме да го разграничиме доколкото е възможно защото се получава кофти парадокс-едни плащат за да може куцо и сакато да има претенции и безплатно инфо на кило? тенкю вери много...
затова сървъра се купи с волни пожертвования (причина за мноооого раздори в нашата колибка за тия които помнят) и хостинга се плаща с постъпленията от комерсиалния раздел на форума.

рекламата е донякъде хубаво нещо но тя води след себе си адски много негативи които общо взето също бихме желали да избегнеме докато е възможно. а за после ще му мислим...mhihi

сайта е занемарен-факт!
апелирам към всички колеги-ако има някой измежду нас който е в състояние и може да отдели времето-нека се свърже с нашите админи на лични и предложи помоща си-тя е повече от добре дошла! за съжаление няма как да бъде заплатена... :oops:

та така... :D

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Нед 13 яну 2008 16:32

Аз бих могъл да помогна с поддръжката на сайта. Кой се занимава с това в момента .. за да знам на кого да пиша.

А за рекламата в сайта. Според мен това е огромен пропуск. Клубът ще бъде доста по-добре финансово с един банер напред. Имаме страшно много посещения на ден и предполагам ще се намерят фирми, които да рекламират при нас.
Като негативи, предполагам, ще има много пуяци, които ще питат "Къде са парите?". Но и за това може да се измисли решение. Ако всичко е прозрачно няма да има кой да мрънка.

Бихме могли да организираме много по-хубави мероприятия и какво ли още не с допълнителните приходи, а не всеки да си плаща стикери, лайстни и други такива.

Може някой админ да пусне анкета дали да има реклама в сайта.

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Нед 13 яну 2008 17:07

mishu написа:Аз бих могъл да помогна с поддръжката на сайта. Кой се занимава с това в момента .. за да знам на кого да пиша.

А за рекламата в сайта. Според мен това е огромен пропуск. Клубът ще бъде доста по-добре финансово с един банер напред. Имаме страшно много посещения на ден и предполагам ще се намерят фирми, които да рекламират при нас.
Като негативи, предполагам, ще има много пуяци, които ще питат "Къде са парите?". Но и за това може да се измисли решение. Ако всичко е прозрачно няма да има кой да мрънка.

Бихме могли да организираме много по-хубави мероприятия и какво ли още не с допълнителните приходи, а не всеки да си плаща стикери, лайстни и други такива.

Може някой админ да пусне анкета дали да има реклама в сайта.

Мисля че от анкета няма никакъв смисъл (анкета в която могат да гласуват всички потребители)! Има доста хора които пишат и гласуват не защото знаят, могат и имат някакво мнение по-въпроса, а просто за бройка.

За мен лично по-важно е сайта да е пълен с достъпна и добре написана полезна информация, пред това да е пълен с реклами - с една дума за рекламите мнение аз нямам, нито ще ми пречат нито ще ми помагат!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 13 яну 2008 17:39

Hertz написа: по-важно е сайта да е пълен с достъпна и добре написана полезна информация, пред това да е пълен с реклами

:idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 14 яну 2008 17:00

Наистина за рекламите може и да не е дошло времето, но повярвайте ми един ден ще се стигне и до тях с разрастването на клуба ;)
Друг е въпросът, че реклама е широко понятие и нейното управление в сайта може да бъде всякакво. Не е необходимо да има святкащи банери на всяко кюше. Просто може да се поработи върху секцията "Партньори", да се уредят правилата за реклама и да се финансира допълнително клубът.
Къде и как отиват парите касае повече членската част, а не форумната, но това не пречи да има прозрачност и мониторинг в/у нещата :)
Също така аз говоря за допълнително финансиране, а не за основно.

Нека оставим за сега нещата с рекламата на страна. Тук трябва да се чуе мнението на екипа! Дочух, че проблемът не в идеите (те не липсват). Липсват време и достатъчно люде, които да сложат едно рамо на WEB разработването на сайта :)
Ако е така, нека се организираме. Доброволци надали ще липсват. Направете едно конкурсче, дайте права на този онзи който ги чатка нещата и да се започва ;)

ПП
Тук не визирам себе си. Аз не съм нито дизайнер, нито кодер.

Върни се в “Организационен”