Сега не искам никой да ме разбира погрешно! Не се бутам във работите на клуба, нито оспорвам решения на управителният съвет, нито пък искам някакво обяснение за каквото и да било

Всичко което ще напиша се базира на собствената ми преценка и поглед върху нещата.
И така, разгледах детайли за този сайт в Alexa. Сравних графиките и ги съпоставих с други утвърдени автомобилни сайтове. Получи се една доста интересна графика:
Сами виждате, че се наблюдава известен отлив от сайта в сравнение с миналата година. Въпреки това страницата остава на едно не лошо място и е абсолютно конкурентна.
Въпреки това смятам, че марката VW е достатъчно масова в България и изхождайки от тази гледна точка мястото на синята индикация би следвало да е в пъти над останалите. Какъв е проблемът и защо се наблюдава спад в активността на сайта?
Причини има доста (няма да изброявам) и както виждам в по-горните постове на администраторите тези причини са ясни и се планира работа върху тях.
Към настоящият момент дефакто няма сайт на клуба! Има само форум. Въпреки това се държим на доста прилично място

В момента vwclub.bg е една бомба със закъснител която с малко добра разработка ще експлодира и съвсем реално ще излезе на водеща позиция сред конкурентите си превръщайки се в първият ИСТИНСКИ автомобилен клуб в страната.
Друго нещо което ми направи впечатление са рекламите. Кои реклами ли? Точно така! Реклами и банери тук няма. Знам, че не ми е работа да се бутам във финансирането на клуба, но според мен това си жив пропуск. Членският внос е наистина символичен и да се разчита на спонсори не е оптимално и ефективно. Знам, че управителният съвет е гласувал против рекламата в сайта, но според мен това е голяма грешка. Онлайн рекламата е източник на сериозни средства, които никой не може да ме убеди, че са излишни. Финансирането на клуба ще доведе до развиването му и ще подпомогне с много неща. Културни и масови мероприятия, повече привилегии за членовете, повече събори, аматьорски (и не само) състезания и каквото се сетите още. Тук някой ще каже, че парите опорочават идеята. И да и не. Парите са необходими във всяка една насока и развивана дейност. Без тях не може. Биха опорочили нещата само, ако се харчат неправомерно което съм сигурен, че тук няма как да стане. Управлението на клуба не е еднолично и има ясен отчет за всеки разход.
Колеги, моля не подминавайте тези неща с лека ръка. В този клуб има много хляб който само чака да се пресегнем и да го вземем. Това място може да се превърне в нещо уникално и единствено по рода си в България. Просто трябва малко да поработим

Специално аз ще помогна с всичко което ми е по силите тези неща да се случат за да ни е добре на ВСИЧКИ! Има ли ясна и дейна политика в развиването на клуба съм плътно с вас както и една не малка част от хората посещаващи сайта. Оставим ли нещата просто ей така да се случват от самосебе си... просто нищо няма да стане...
Благодаря, че изчетохте този пост