Отстъпки за сервиз на VW ?

Организация и провеждане на клубните сбирки!
frec
Автомобил:
Двигател:

Отстъпки за сервиз на VW ?

Мнениеот frec » Сря 08 авг 2012 11:26

Здравейте,
Вижте какво правят в Опел форума:
"УС на Опел Клуб България има удоволствието да ви предостави отстъпка на резервни части в размер на 25% и отстъпка от труд в размер на 10% от един от официалните дилъри на Опел за България - Дженеръс Ауто!"
http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=84688

Тук нещо за нашите VW няма ли :) ? Много бих се зарадвал на подобна карта за VW :)

Потребителски аватар
TedoM
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Отстъпки за сервиз на VW ?

Мнениеот TedoM » Сря 08 авг 2012 13:27

Много интересна тема всъшност. Един приятел има такава карта, и е много хубаво като идея. Картата няма нещо като кредити, колко пъти да я използваш. Ще се радвам на нещо такова и тук.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 08 авг 2012 13:51

TedoM написа:..нещо такова и тук..

Ми то го има, ма друга карта ви трЕбва.. mhihi
viewtopic.php?f=20&t=20039
viewtopic.php?f=20&t=70666

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Сря 08 авг 2012 14:00

А със save card имаш 10% отстъпка при покупка на нов Опел или Шевролет и 5% отстъпка за сервизиране на всички леки и лекотоварни автомобили, модели на Опел и Шевролет. За VW знам, че само членовете на клуба имат някъде отстъпки.

Потребителски аватар
TedoM
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот TedoM » Сря 08 авг 2012 15:24

bobocamaro написа:
TedoM написа:..нещо такова и тук..

Ми то го има, ма друга карта ви трЕбва.. mhihi
viewtopic.php?f=20&t=20039
viewtopic.php?f=20&t=70666

:Mr Green Fun Това го знам колега, но е само за членове на клуба, а картата в опел е за всички. Даже ги раздаваха на събора в Калояново :)

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Сря 08 авг 2012 16:09

doubledTSI написа:А със save card имаш 10% отстъпка при покупка на нов Опел

Така е, защото колко се купува Опел, колко VW? Второто е най-купуваната марка по официална статистика на КАТ за брой регистрирани автомобили през 2011...

Ама изобщо верно ли сравняваме Опел с love.vw ....... scare .... :screwy mhihi

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Сря 08 авг 2012 16:29

PyMu написа:
doubledTSI написа:А със save card имаш 10% отстъпка при покупка на нов Опел

Така е, защото колко се купува Опел, колко VW? Второто е най-купуваната марка по официална статистика на КАТ за брой регистрирани автомобили през 2011...

Ама изобщо верно ли сравняваме Опел с love.vw ....... scare .... :screwy mhihi

Права си. Когато един продукт е добре пласиран на пазара рядко се правят промоции, не се мислят награди за клиента и така нататък. Аз ако искам да карам Опел, ще карам. Не го сравнявам с никой. Не съм съгласен с това, че едва тази година гаранцията на VW стана 4 години. Не съм съгласен, че няма закачливи отстъпки за нас, които сме се доверили на тази марка. Не съм съгласен, че обслужването в представителство на марката е в пъти по-скъпо, сравнено с друг сервиз. С една дума не съм съгласен с политиката за гаранционно и следгаранционно обслужване, която води VW. Аз съм намерил решение на всичко това, което не ми харесва и карам това, което искам и ми харесва. А то е VW!!!

п.с. Приятел си купи 2 Шевролета чисто нови. При трети отстъпката му е 30% от стойността на колата. При VW как стоят нещата?

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Сря 08 авг 2012 20:26

добре де трябва ми клубна карта така ли ? сега почвам да чета как да се сдобия с такава :)
правилна ли ми е логиката че с клубна карта ще имам 10% отстъпка в порше ? да не ми се изсмеят пак като предния път като ги попитах няма ли да ми направят някаква отстъпка :) ?
както и другия куриоз - поръчвам си части през фирма която явно има отстъпка в Порше, а аз имам отстъпка в тая фирма. като резултат вземам частите по-ефтино отколкото като ида в Порше. И защо така правят не знам. Като цяло в случая Порше можеше да спечелят повече от мен ако ми бяха предложили 10-15% отстъпка, най малкото затова че съм им оставил доста пари последната година.

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Сря 08 авг 2012 21:50

абе аз си карах опелче до преди година и си ме радваше. сега карам пасат като от VW единствените коли които ми харесват са пасат и файтон, но за 2рото пари нямам :).
особенно първите няколко месеца с кофти изражение изглеждах знака на VW на кормилото но свикнах в един момент с него :) добре че си избрах колата да си ме кефи и си има и екстри и двигателя е пъргавичък. Та така за опелите. Ако тогава имаше инсигния на прилична цена сигурно щях да взема нея вместо пасата. макар че няма спор на VW са по добри двигателите като показатели, но май малко е за сметка на поддръжката като цена (тук не искам да се възпламени някакъв мега спор сега :) )
Та едни харесват едно , други друго.
А и не си прав че VW e най продаваната марка - такава може да е статистиката само за България. В световен мащаб е GM - част от които е Опел.
А и VW вече изкупиха толкова много от марките в европа ... че то половината производство на коли е под голямата шапка на VW и малко започнаха да им се размиват нещата.
Аз карти за отстъпки имам насам натам, но като питам за нещо и винаги ми казват - тая кола е твърде нова, части за такива още нямаме - ходи питай в VW. като ида на сервиз ми казват - части не можахме да ти намерим затова поръчахме оригинални от VW.
то всичкото хубаво докато един ден не им казах директно - вие ми вземате толкоз пари колкото ми вземат и VW защото нормите ви за труд са сходни, частите ги купувате от тях. аз какво печеля - това че ме мотате повече за времето на доставка на частите от тях до вас !

Та и затова се зарадвах на отстъпката която са си издействали от Опел форума :)
Затова и направих темата евентуално ако може да се направи нещо да имаме макар и малка отстъпка в официален VW сервиз :) 10% са си 10%. на 1000 лв са си цели 100 лв :). а там даже говорят за 25% :).

Иначе доколкото разбрах тая карта на клуба от VW не се взема толкоз лесно колкото предполагах , освен това май трябвало да се плащат и членски внос, който не разбрах колко е в крайна сметка де :) може да не съм бил внимателен :)

та пак за опел форума преди години от там си сменях дискове с накладки. човекът на който бяха пуснали обявите в форума си даваше 20% отстъпка от труд и части само като кажеш че си от форума. един вид - даваха му да си прави реклама в форума , за което той даваше отстъпка ако кажеш че от там му имаш координатите. Видях в другия раздел че има доста публикувани обяви на големи фирми, някои с доста добри отстъпки. но почти навсякъде пишеше - клубна карта :)

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 08 авг 2012 22:10

Какъв паста караш,че си дал толкова много за части?Иначе някои имат отстъпки и до колкото знам отстъпката е 20%,просто си трябват връзки за да се уредиш с такава отстъпка!

Потребителски аватар
TedoM
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот TedoM » Сря 08 авг 2012 22:19

И не само в България е най-прадаваната марка. За 1-то тримесечие на тази година най-продаваните коли в Германия са Golf Polo и Passat, по-натам не съм следил. Освен това GM имат прекалено много марки, който са качили компанията на върха по продажби в цял свят и главно Щатите, като Опел не е от най-продаваните.
Та предполагам след време ще има отстъпки и за хората който не са членове на клуба ;) Или всички ще станем членове на клуба :Mr Green Fun
П.С.: Нямам нищо против Опел като марка или кола.
П.С.: Много се извинявам за огромния спам.

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Чет 09 авг 2012 11:55

пасата ми е б6 2007. 2.0 тди 170 кс. като я вземах още беше с проблем в паленето и поразбито окачване. но повече пари съм дал да ходя по диагностики за паленето и смяна на елементи по запалителната система отколкото за ходова част и гуми. Освен това съм и с DSG. та едно пълно обслужване винаги ми е над 1000. даже доста близо до 1500 :). Един път и ме оставя на пътя заради проблем в EGR. Общо взето - накичили са го с толкоз системи че не виждам как се излиза от тоя кръговрат с даването :), но аз и се старая да не чакам до последно всичко да пропадне и като сменям - никога с 2ра употреба.
Такива цифри ми бяха непонятни докато не се сдобих с тоя пасат :). Обаче си прави кеф, а кеф пари няма нали знаеш :)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 09 авг 2012 11:59

frec написа:...Та така за опелите. Ако тогава имаше инсигния на прилична цена сигурно щях да взема нея вместо пасата. макар че няма спор на VW са по добри двигателите като показатели...
Би ли дал примери, моля!

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Чет 09 авг 2012 13:28

Сравни TSI двигателите на VW и турботата на Опел примерно.
Сравни дизелите на VW и на Опеп. За една и съща кубатура двигател ще видиш - по голяма мощност при VW същевременно с това - по-нисък разход на гориво (поне по тия които ги дават от производителя). да не говорим за това че при опел двигателите аналози на VW се появяват с 2г закъснение - пример 170 коньовия 2.0 Тди на VW и 160 - 2.0CDTI на опел (при инсигнията). При бензинките пак е почти същтата работа, макар да съм фен на тоя 2.0 турбо на инсигнията.

Върни се в “Организационен”