абе аз си карах опелче до преди година и си ме радваше. сега карам пасат като от VW единствените коли които ми харесват са пасат и файтон, но за 2рото пари нямам

.
особенно първите няколко месеца с кофти изражение изглеждах знака на VW на кормилото но свикнах в един момент с него

добре че си избрах колата да си ме кефи и си има и екстри и двигателя е пъргавичък. Та така за опелите. Ако тогава имаше инсигния на прилична цена сигурно щях да взема нея вместо пасата. макар че няма спор на VW са по добри двигателите като показатели, но май малко е за сметка на поддръжката като цена (тук не искам да се възпламени някакъв мега спор сега

)
Та едни харесват едно , други друго.
А и не си прав че VW e най продаваната марка - такава може да е статистиката само за България. В световен мащаб е GM - част от които е Опел.
А и VW вече изкупиха толкова много от марките в европа ... че то половината производство на коли е под голямата шапка на VW и малко започнаха да им се размиват нещата.
Аз карти за отстъпки имам насам натам, но като питам за нещо и винаги ми казват - тая кола е твърде нова, части за такива още нямаме - ходи питай в VW. като ида на сервиз ми казват - части не можахме да ти намерим затова поръчахме оригинални от VW.
то всичкото хубаво докато един ден не им казах директно - вие ми вземате толкоз пари колкото ми вземат и VW защото нормите ви за труд са сходни, частите ги купувате от тях. аз какво печеля - това че ме мотате повече за времето на доставка на частите от тях до вас !
Та и затова се зарадвах на отстъпката която са си издействали от Опел форума
Затова и направих темата евентуално ако може да се направи нещо да имаме макар и малка отстъпка в официален VW сервиз

10% са си 10%. на 1000 лв са си цели 100 лв

. а там даже говорят за 25%

.
Иначе доколкото разбрах тая карта на клуба от VW не се взема толкоз лесно колкото предполагах , освен това май трябвало да се плащат и членски внос, който не разбрах колко е в крайна сметка де

може да не съм бил внимателен

та пак за опел форума преди години от там си сменях дискове с накладки. човекът на който бяха пуснали обявите в форума си даваше 20% отстъпка от труд и части само като кажеш че си от форума. един вид - даваха му да си прави реклама в форума , за което той даваше отстъпка ако кажеш че от там му имаш координатите. Видях в другия раздел че има доста публикувани обяви на големи фирми, някои с доста добри отстъпки. но почти навсякъде пишеше - клубна карта