Луфт на скоростния лост Г2 1.8
Луфт на скоростния лост Г2 1.8
Имам луфт на скоростния лост напред назад. При скоростната кутия има едно като планка която държи една малка щангичка прихваната към скоростната кут и мисля че от там е проблема.Накарах един приятел да ръчка скоростите а аз гледах кво става и останових че там се е разбило ама не мога да си представя как е изглеждало преди да се разбие и какво трябва да сменям. Малко неразбираемо стана май ще постна и снимки утре. Ако някой е имал същия проблем да помага... Мерси предварително.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен имаше луфт, нормално е да има луфт, но ти по-скоро говориш за въпросното гадно влизане на скоростите.Ако например искаш да вкараш 3-та, почти не се изисква усилие и не се усеща докато не влезе
За нещо подобно ли става на въпрос
Все пак огледай детайлите за износване, въпреки, че почти няма кво да се износи дотолкова, че да дава голем луфт, може би ябълката...аз смених пластмасовата връзка за 5-та скорост, брат ми веднъж да си дойде и да счупи нещо
Направи ми впечатление, че пластмасата нямаше почти никакво износване, за сметка на това материала беше остаря и напечен та се е счупило
Огледай лостовете и ако всичко е наред, ще доосъвършенстваме механизма, както направих с моя и съм доста доволен

Огледай лостовете и ако всичко е наред, ще доосъвършенстваме механизма, както направих с моя и съм доста доволен

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
NovobranecGT написа: въпреки, че почти няма кво да се износи дотолкова, че да дава голем луфт,
за другото съм съгласаен ама точно тука не съм. Ако става дума за същата система като при мене /2-ка с 5 скорости/ има 2 пластмасови втулки по лостовата система които се изтъркват. При мене бяха се толкова скапали че 5-а нямаше как да се включи, а лоста имаше луфт около 5 см., с тази разлика, че при мене луфта беше не нагоре надолу, а наляво-надясно.
VWCLUB в класацията на BGtop.net
°niksi°
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”