Луфт на скоростния лост Г2 1.8

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
viceroy
Автомобил:
Двигател:

Луфт на скоростния лост Г2 1.8

Мнениеот viceroy » Съб 08 окт 2005 20:09

Имам луфт на скоростния лост напред назад. При скоростната кутия има едно като планка която държи една малка щангичка прихваната към скоростната кут и мисля че от там е проблема.Накарах един приятел да ръчка скоростите а аз гледах кво става и останових че там се е разбило ама не мога да си представя как е изглеждало преди да се разбие и какво трябва да сменям. Малко неразбираемо стана май ще постна и снимки утре. Ако някой е имал същия проблем да помага... Мерси предварително.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 08 окт 2005 22:12

И при мен имаше луфт, нормално е да има луфт, но ти по-скоро говориш за въпросното гадно влизане на скоростите.Ако например искаш да вкараш 3-та, почти не се изисква усилие и не се усеща докато не влезе :wink: За нещо подобно ли става на въпрос :?: Все пак огледай детайлите за износване, въпреки, че почти няма кво да се износи дотолкова, че да дава голем луфт, може би ябълката...аз смених пластмасовата връзка за 5-та скорост, брат ми веднъж да си дойде и да счупи нещо :D Направи ми впечатление, че пластмасата нямаше почти никакво износване, за сметка на това материала беше остаря и напечен та се е счупило :roll:
Огледай лостовете и ако всичко е наред, ще доосъвършенстваме механизма, както направих с моя и съм доста доволен :twisted:

viceroy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viceroy » Съб 08 окт 2005 22:29

Да точно такова е. А като размърдам лоста напред назад се движи около 2 см. и се чува звук от допир на метал в метал.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 08 окт 2005 22:29

NovobranecGT написа: въпреки, че почти няма кво да се износи дотолкова, че да дава голем луфт,

за другото съм съгласаен ама точно тука не съм. Ако става дума за същата система като при мене /2-ка с 5 скорости/ има 2 пластмасови втулки по лостовата система които се изтъркват. При мене бяха се толкова скапали че 5-а нямаше как да се включи, а лоста имаше луфт около 5 см., с тази разлика, че при мене луфта беше не нагоре надолу, а наляво-надясно.

VWCLUB в класацията на BGtop.net
°niksi°

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”