здарвейте колеги,
значи проблема ми е следния: на празен ход колата си работи нормално,но като паркирам и въртя волана на едно място колата гасне. Може ли някой да ми каже от какво може да е ???
Мерси
гасне като паркирам!
-
- Автомобил:
- Двигател:
АМи
Мога само да предположа, но все пак:
Когато въртиш волана и иимаш серво, двигателя се товари повече.
Инжекционна ти има система която да компенсира (подава повече, вдига обороти и т.н.)
Понеже не ти знам инжекционна не знам дали това не е стъпков мотор за допълнителе въздух или нещо подобно
Между другото подобно гасене (падане на обороти) може да се получи и от включване на компресора на климатика или всяко нещо кото товари, а ти не компенсираш с педала на газта.
Когато въртиш волана и иимаш серво, двигателя се товари повече.
Инжекционна ти има система която да компенсира (подава повече, вдига обороти и т.н.)
Понеже не ти знам инжекционна не знам дали това не е стъпков мотор за допълнителе въздух или нещо подобно
Между другото подобно гасене (падане на обороти) може да се получи и от включване на компресора на климатика или всяко нещо кото товари, а ти не компенсираш с педала на газта.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: гасне като паркирам!
kuki написа:здарвейте колеги,
значи проблема ми е следния: на празен ход колата си работи нормално,но като паркирам и въртя волана на едно място колата гасне. Може ли някой да ми каже от какво може да е ???
Мерси
давай повече газчица и няма да гасне.
и на мене ми се е случвало - форсажче и си капитан

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: АМи
mufin написа:Понеже не ти знам инжекционна не знам дали това не е стъпков мотор за допълнителе въздух или нещо подобно
kuki
Регистриран:12 Апр 2007
Местожителство: Варна
VW Golf III 1993
1.6 ABU
Пробвай стъпковото моторче. Има теми как се чисти

Всъщност, колегата горе за всичко е прав.
Само едно допълнение: Избягвай (по възможност) крайните положения на волана, особено пък на място. Страшно много товариш хидравликата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”