голям разход......VENTO

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
amgiwc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amgiwc » Пет 07 мар 2008 11:39

казаха ми,че може да е от някъв тампон под инжекцията и той да е скъсан.чули ли сте за такова нещо?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 07 мар 2008 11:44

amgiwc написа:казаха ми,че може да е от някъв тампон под инжекцията и той да е скъсан.чули ли сте за такова нещо?

тампона под моното,ама трябва да имаш и други проблеми....празен ход и обороти,придръпване,динамика и т.н......

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 07 мар 2008 11:44

joker написа:
webdude написа:На мен също ми се струва, че ми гори доста моята ...
Ако е свършила ламбдата това отразява ли се на разхода извънградско защото той е много добър (6/100 при 100 км/ч) ?

Някой ако знае моля да каже ...

Ами оттам трябва да почнеш......такава разлика идва не от ДВГ ами от самото градско движение......

Значи ако е заминала ламдата не се отразява на извънградския разход (може би не съм те разбрал правилно) ... ако можеш бъди по ясен :)

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 07 мар 2008 12:11

webdude написа:
joker написа:
Ако е свършила ламбдата това отразява ли се на разхода извънградско защото той е много добър (6/100 при 100 км/ч) ?

Ами оттам трябва да почнеш......такава разлика идва не от ДВГ ами от самото градско движение......

Значи ако е заминала ламдата не се отразява на извънградския разход (може би не съм те разбрал правилно) ... ако можеш бъди по ясен :)

е как бе човек....ами градско -извънградско.....все си работи ДВГ...като няма сонда влиза в авариен режим и подава богата смес-тя колата откъде да знае дали е в града или извън града :wink:

amgiwc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amgiwc » Пет 07 мар 2008 12:59

joker написа:
amgiwc написа:казаха ми,че може да е от някъв тампон под инжекцията и той да е скъсан.чули ли сте за такова нещо?

тампона под моното,ама трябва да имаш и други проблеми....празен ход и обороти,придръпване,динамика и т.н......

ами като е студена и трагвам с малко газ се ускорява малко и после спира и мотора почти угасва - нещо като давене,давам газ,а оборотите не мърдат.трябва да тръгвам с повече газ като е студена. като загрее това го няма.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 07 мар 2008 13:26

amgiwc написа:
joker написа:

ами като е студена и трагвам с малко газ се ускорява малко и после спира и мотора почти угасва - нещо като давене,давам газ,а оборотите не мърдат.трябва да тръгвам с повече газ като е студена. като загрее това го няма.

Ами и свещите ако са черни това вече е сигурен белег за преобогатена горивна смес..и вместо да гадаеш иди и я закачи на декодер да прочете грешките от компютъра...ако не излезе нищо тогава търси груби нарушения(тампона под моното и т.н.)...

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 07 мар 2008 13:45

joker написа:
webdude написа:
joker написа:

е как бе човек....ами градско -извънградско.....все си работи ДВГ...като няма сонда влиза в авариен режим и подава богата смес-тя
колата откъде да знае дали е в града или извън града :wink:

Никой не е казал, че е влиза в авариен режим ... Сондата си работи (предполагам), но съм чувал, че сондата става ленива и реагирала бавно и може би това да е проблема ...

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 07 мар 2008 14:33

webdude написа:
joker написа:
webdude написа:
joker написа:
webdude написа:... Сондата си работи (предполагам), но съм чувал, че сондата става ленива и реагирала бавно и може би това да е проблема ...

Стига бе :wink: това означава просто,че сондата не работи адекватно и компютърът ще го отчете като грешка....иди на декодер бе човек ...стига сме гадали-не става така....

charlie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот charlie » Пет 28 мар 2008 15:41

Цяата работа е колко кибичиш в задръстванията - мояголф гори 6 на 100 извънградско и 10-11 на сто градско в пиковите часове

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Пет 28 мар 2008 19:02

ходи на диагностика, ама смени сервиза, че си е е...о ма....а от майстори :lol:

vento 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento 1.8 » Съб 29 мар 2008 10:29

Точно една цялостна диагностика и работата се оправя :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”