Шум в скоростната кутия на Голф 4 1.6 SR (101)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
stoycho_f1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Шум в скоростната кутия на Голф 4 1.6 SR (101)

Мнениеот stoycho_f1 » Съб 19 апр 2008 19:30

Зравеите на всички!!Имам проблем със скоростната кутия на Голф 4 1,6 SR.Когато орпусна гаста се чува шум а когато подам пак гас изчезва.Този шум пак се появява когато изклиюча от скорост и колата е в движение със скорост над 30-40км.Ходих на няколко маистора и ми казаха,че проблема е от скоростната кутия.Смених и маслото и не забелязах да има стружки и парченца метал но пак продължи да вие.Сложих и така нашумялата руска добавка РИМЕТ но без никакъв ефект.Какво ще ме посъветвате?Да я сменя с втора употреба,да я отворя и да се отремонтира или да карам докато се окоти?Някои от майсторите при които съм ходил ме посъветваха да я карам така и ,че няма да има проблем но пък това виене ме дразни.

Потребителски аватар
Boyan Yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boyan Yordanov » Съб 19 апр 2008 21:04

Съвсем наскоро един мой приятел прави такава кутия с същия проблем.Влизаш в голям филм да знаеш,на въпросния голф мислеха да му сменят цялата кутия,но на моргата обадиха цена 600 лева.Поради тази причина се премина на вариянт Б който е закупуване на кутия от голф 3 мисля,че беше от 1,8 мотор.Съответно прехвърляне на чарковете от едната на другата кутия и така всичко заспива,но си е голяма галимация за жалост :( В този случай момчето смени и всички лагери на кутията за по сигурно.Дано да съм ти помогнал,ако те интересуват подробности ще питам да не говоря на изуст.Успех.

stoycho_f1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoycho_f1 » Нед 20 апр 2008 21:45

Благодаря за информацията колега!!Ако можеш с още допълнителна информация ще съм благодарен!!

joro_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_bs » Нед 20 апр 2008 22:17

Аз имам същия проблем с мойто поло 1,4 97г. И аз сменихмаслото на скоростната кутия,обаче стъженето не изчезна.Карамси я така,но незнам докога.

Потребителски аватар
Boyan Yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boyan Yordanov » Нед 20 апр 2008 22:25

Ами колеги няма да стане само с смяна на масло утре ще ида до моя човек да го разпитам за подробности около ремонта знам,че му излезе към 700 лева с закупуването на тройкова кутия лагери и т.н.Ще разпитам в подробности и ще ви пиша.

Потребителски аватар
Boyan Yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boyan Yordanov » Нед 20 апр 2008 22:28

Да вметна 700 лева с труда на майстора не разбрах само защо не си жзе кутия за 4ка ами такива филми,но това е друга тема.

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Пон 21 апр 2008 5:48

това са само лагери !!!!!!!! и аз правих!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”