проблем с бензинова помпа маи
- zagorql
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с бензинова помпа маи
колеги работата е там че преди 2,3 месеца сменях бензинова помпа и след смяната и се получи един малак проблем ,голфа е 1.6ми абу парво бях сложил една китаиска с която неможа да искара и седмица след това зех няква нз каква точно маи италянска беше засега 3 месеца няма проблем освен че кагото спра колата и постои няколко часа независимо колко бензин има в резервоара и след тва като реша да е запаля трябва да дам парво няколко пати на контакт за да подкачи горивото иначе парвите 2 пати като давам контакта се слуша помпата как работи на сухо следва оште 1,2 пати и си пали без броблеми.някои имали си напредстава зашто се получава така ? благодаря предварително
- baibradar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Наскоро и аз сменях помпа и при мен проблема беше, че помпата подкачва когато си иска. При демонтажа се оказа, че самата помпа е здрава но отгоре на нея има едно клапанче през което изпуска бензина обратно в резервара вместо да отива по бензинопровода. Незнам каква е функцията на това клапанче но ми прилича на съчма която се повдига нагоре от налягането и затваря отвора над нея. Може би има някакъв боклук там и за това не може да уплътни добре и изпуска бензина обратно в резервара. Скоро смятам да разкостя помпата и да видя какво може да се направи с този клапан и дали може и без него.
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Има и друг вариант: дебита на помпата да е по-малък от колкото трябва и на мотора да не му стига горивото да взриви, за това като дадеш няколко пъти на контакт става работата. На моя голф в жегите трябва така да му дам за душата няколко пъти за да взриви ( и аз съм с китайска помпа вече година и половина), ама си го карам на газ и не ми пречи особенно
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”