ALESYZ написа:Каквото и да си говорим, тези педали са сложени да се ползват. Кой по-често, кой по-рядко, зависи от много фактори. Умението за правилната им и оптимална употреба се изгражда с времето, важното е мотивацията на човек да се научи. А ти колега дето даваш акъл за книжката, с тая 23 г. кола, дето сам си написал, че е мъртвец, кое те кара да мислиш, че ти не си по-опасен от този приятел тук, дето кара със 210? Че и да си върнел книжката, акъл даваш. По твоята логика, кола кой трябва да кара? Как да се научи? От телевизора ли? Няма човек, който да не греши, няма и такъв, дето се е родил на научен, на каквото и да било. Тъй че моля ви, по полека с нападките. На съм адвокат на момчето, но то си казва, че иска да се научи. Това, в днешната самонадеяна и всичко знаеща младеж е голяма рядкост. По-добре да го насърчим, да кара внимателно и разумно, съобразявайки всички фактори на пътя до колкото може и зависи от него и така да е един добър водач и достоен член на форума. Щото той можеше да каже, е..л съм ви м.....а у професорите, ще си карам както знам. Но той не го казва. В Библията пише: мъдрия приема изобличение и поправление, а глупаците вървят напред и страдат. Да не бъдем от вторите викам аз. Но да не бъдем и съдии. Щастие е, че при такова лудо каране не е станала някоя голяма беля и човека е жив и здрав и може да пише тука. А има хора дето акъл не вземат за пет пари и мене ако питате, те са по-опасни от тоя наш колага тука. Те са ония вторите, ама най-лошото е, че покрай тях и някой друг си отива или страда.
Ей го и този се обади ! Аз и с 50 годишна кола да карам със сигурност ще съм по безопасен от колкото колегата с 210 с единия крак на съединителя.И точно от такива състезатели стават катастрофите,а не от 23 годишните коли !!! Карал такива коли в,който съм сигурен,че няма да имаш шанс и да се качиш и много сигурно мога да кажа,че и с ичсто нова кола не е безопасно да се кара с 200 км ! Не казвам,че и аз не съм карал ! Изкарал съм книжка на 18 години и съм седял 6 месеца без книжка (2 пъти превишена скорост с над 50) Но вече съм осъзнал как трябва да се кара! Така,че не ми развивай теори колко годишна ми е колата и колко "опасен" шофиор съм ! Точно с този МЪРТВЕЦ с повече от 100 км не съм се движел понеже му знам състоянието,а вие си каряйте яките гтки по има нема 150 коня с 200 и да ви видя как ще спрете,ако се наложи с "умрелите" спирачки на новите ви 10 годишни коли !