инфо за използване на съединител

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 07 окт 2008 14:27

ALESYZ написа:Каквото и да си говорим, тези педали са сложени да се ползват. Кой по-често, кой по-рядко, зависи от много фактори. Умението за правилната им и оптимална употреба се изгражда с времето, важното е мотивацията на човек да се научи. А ти колега дето даваш акъл за книжката, с тая 23 г. кола, дето сам си написал, че е мъртвец, кое те кара да мислиш, че ти не си по-опасен от този приятел тук, дето кара със 210? Че и да си върнел книжката, акъл даваш. По твоята логика, кола кой трябва да кара? Как да се научи? От телевизора ли? Няма човек, който да не греши, няма и такъв, дето се е родил на научен, на каквото и да било. Тъй че моля ви, по полека с нападките. На съм адвокат на момчето, но то си казва, че иска да се научи. Това, в днешната самонадеяна и всичко знаеща младеж е голяма рядкост. По-добре да го насърчим, да кара внимателно и разумно, съобразявайки всички фактори на пътя до колкото може и зависи от него и така да е един добър водач и достоен член на форума. Щото той можеше да каже, е..л съм ви м.....а у професорите, ще си карам както знам. Но той не го казва. В Библията пише: мъдрия приема изобличение и поправление, а глупаците вървят напред и страдат. Да не бъдем от вторите викам аз. Но да не бъдем и съдии. Щастие е, че при такова лудо каране не е станала някоя голяма беля и човека е жив и здрав и може да пише тука. А има хора дето акъл не вземат за пет пари и мене ако питате, те са по-опасни от тоя наш колага тука. Те са ония вторите, ама най-лошото е, че покрай тях и някой друг си отива или страда.

Ей го и този се обади ! Аз и с 50 годишна кола да карам със сигурност ще съм по безопасен от колкото колегата с 210 с единия крак на съединителя.И точно от такива състезатели стават катастрофите,а не от 23 годишните коли !!! Карал такива коли в,който съм сигурен,че няма да имаш шанс и да се качиш и много сигурно мога да кажа,че и с ичсто нова кола не е безопасно да се кара с 200 км ! Не казвам,че и аз не съм карал ! Изкарал съм книжка на 18 години и съм седял 6 месеца без книжка (2 пъти превишена скорост с над 50) Но вече съм осъзнал как трябва да се кара! Така,че не ми развивай теори колко годишна ми е колата и колко "опасен" шофиор съм ! Точно с този МЪРТВЕЦ с повече от 100 км не съм се движел понеже му знам състоянието,а вие си каряйте яките гтки по има нема 150 коня с 200 и да ви видя как ще спрете,ако се наложи с "умрелите" спирачки на новите ви 10 годишни коли !

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 07 окт 2008 14:39

Това с годините беше глупаво изказване..... ( Иначе за опел е прав :lol: )

:lock:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 07 окт 2008 14:47

Tinko написа:Това с годините беше глупаво изказване..... ( Иначе за опел е прав :lol: )

:lock:
Лошо няма,ама да се толерира,че карал с 210 :shock Место да му "теглиш" една малко да се засегне да се позамисли...Да е жив и здрав колегата,ще му дойде акъла...И аз се си виках "коой бе аз ли ще се ударя" Е... Ударих се видях как точно за секунда се случва всичко и нямаше какво да направя,просто си безпомощен това е машина и не може да спре на момента !
Аз си слагам на мен един :lock: Че съм се афектирал и ще се изложиме :lol:

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 07 окт 2008 15:04

Егаси тъпата тема!!А бе пич ти си набор 81 и как така досега не си разбрал как се използва съединител? А и ми караш с 210км/ч?? това направо без коментар. Другият вариант е че си пуснал темата за ебавка,ама тва не ти прави чест. Ама ти сериозно ли за съединитела питаш?Е добре де като купи колата от някъде си,кой ти я докара до пред вас :)? А и колко дребни ПТП си направил досега?Аз залагам за поне 5:).Аре със здраве и събирай парици за нов съединител.

Мале видех,че и си я чипосал....е как не си разбрал как се ползва съединителя,ама за чипче си чувал :twisted:

Въпросът е не за скапания съединител,а да не стане нещо такова http://fishki.net/comment.php?id=42120 Споко нема кръв.Ама само си представете нашия Фитипалди с 210 ;).

Последна промяна от BastunSelski на Вто 07 окт 2008 16:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 07 окт 2008 15:10

Тая "мария" по господарите я даваха... няма оправия :? :x :evil:
Колеги, спрете да храните колегата, че ще ключат темата!

Колега, прочети съветите на колегите (които не те хранят) и помоли някой, който е карал поне 1 година в София да го повозиш няколко дни... Той ще те посъветва как се шофира.. Предполагам..

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 07 окт 2008 15:12

Колега, освен да си се изживяваш в ролята на някакъв съдия или сърдитко, нещо друго можеш ли? Афектирай си се колкото искаш, ама с теглене на "една", работата не се оправя. Аз не толерирам начина на каране на колегата и мисля ясно се вижда. Но акъла дето даваш ти, на никого не помага и е откровенно заядлив и даже злобен. Познавам няколко човека с кола на годините на твоята, дето не са в нищо по-разумни от тези като моята и даже отгоре. И аз съм изкарал книжка преди 13 г. и аз съм превишавал скоростта, няколко пъти съм глобяван и съм катастрофирал и т.н. и т.н., да не се се хвалим с неща дето не са за хвалба. Кой знае и на тебе, както и на мене, колко пъти някой ни е теглил по една. Нали? Темата обаче се превърна в поредната боза и аз спирам дотук. Peace.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 07 окт 2008 15:20

ALESYZ написа:Колега, освен да си се изживяваш в ролята на някакъв съдия или сърдитко, нещо друго можеш ли? Афектирай си се колкото искаш, ама с теглене на "една", работата не се оправя. Аз не толерирам начина на каране на колегата и мисля ясно се вижда. Но акъла дето даваш ти, на никого не помага и е откровенно заядлив и даже злобен. Познавам няколко човека с кола на годините на твоята, дето не са в нищо по-разумни от тези като моята и даже отгоре. И аз съм изкарал книжка преди 13 г. и аз съм превишавал скоростта, няколко пъти съм глобяван и съм катастрофирал и т.н. и т.н., да не се се хвалим с неща дето не са за хвалба. Кой знае и на тебе, както и на мене, колко пъти някой ни е теглил по една. Нали? Темата обаче се превърна в поредната боза и аз спирам дотук. Peace.
Колега прав си но това за колата.... Освем моята 23г бричка имаме и кола на 2 години която се счупи на место което никога няма да предполагаш. За това ще кажа, че това е една машина дето никога не се знае кога какво ще се случи по нея... Колкото по-малко екстри толкова по-добре...

Темата е безмисленна и да го хокаме и да не го.... до главния като му дава пинг тайм аут и да му говориш няма да те чуе.... пък и всеки му говори за добро....
Темата си е за катанец!

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 07 окт 2008 15:27

ALESYZ написа:Колега, освен да си се изживяваш в ролята на някакъв съдия или сърдитко, нещо друго можеш ли? Афектирай си се колкото искаш, ама с теглене на "една", работата не се оправя. Аз не толерирам начина на каране на колегата и мисля ясно се вижда. Но акъла дето даваш ти, на никого не помага и е откровенно заядлив и даже злобен. Познавам няколко човека с кола на годините на твоята, дето не са в нищо по-разумни от тези като моята и даже отгоре. И аз съм изкарал книжка преди 13 г. и аз съм превишавал скоростта, няколко пъти съм глобяван и съм катастрофирал и т.н. и т.н., да не се се хвалим с неща дето не са за хвалба. Кой знае и на тебе, както и на мене, колко пъти някой ни е теглил по една. Нали? Темата обаче се превърна в поредната боза и аз спирам дотук. Peace.

Mоже и да не бях много "мил" с първия си пост,но е учудващо как някой,който не знае как да кара колата правилно кара с 210,как вообще някой си се вози с 210 без да му пука и едва ли не се хвали,ако я нямало приятелката му и 260 щял да си дигне ко му пречи.А твоето изказване беше никак не на място (за годинките на колите) Явно първо пишеш,после мислиш ма както и да е...
ДА НАПИСАХ ДА СИ ВЪРНЕ КНИЖКАТА и ако ще продължава да кара с 200 ще е ПО-ДОБРЕ без значение дали ще се е научил за какво е съединителя,аиде и от мен със здраве и дано някой заключи темата,че иначе няма шанс да спреме "спора"

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 07 окт 2008 15:28

Не е важно преди колко години е взел някой книжка а какво е усвоил от "занаята" имах един колега ортак с 30 години стаж в сомат и ме викаха посред нощите да му изкарвам тира щото той неможе да го върне

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Вто 07 окт 2008 16:13

аз за какво питах,вие за какво почнахте да говорите,аман от разбирачи!

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 07 окт 2008 16:18

break написа:аз за какво питах,вие за какво почнахте да говорите,аман от разбирачи!
Ще ти говориме, защото утре някои от нас може да е жертва...... А ти професоре знаеш ли двигателят ти на какво дередже е и при 260 с какви обороти е? И че като вдигнеш 260 няма да е за дълго...... Като си толкова учен защо питаш. Аман от твърдоглавци.

Хайде някой да слага катанеца......

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 07 окт 2008 16:19

Колега, гледай да ползваш съединителя само при необходимост -смяна на предавки, тръгване, спиране. :wink: Така само излишно го тормозиш :wink:

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Вто 07 окт 2008 16:25

Тинко ли си не знам какъв си ама нямаш ли си друга работа та да предлагаш катинар?зададох въпрос който ме интересува,кой си ти та да предлагаш темата ми да се заключи?това че не знам дадено нещо не значи че не знам много други!!!а как аз ще карам си е моя работа!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 07 окт 2008 16:29

Мале какви сте сладури всичките - хвани единия, удари другия :evil:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”