почистване на фаровете....проблемче

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
cornkiller
Автомобил:
Двигател:

почистване на фаровете....проблемче

Мнениеот cornkiller » Пон 03 ное 2008 12:33

Здравейте,колеги!Обръщам се към Вас с молба за помощ или съвет или каквото и да е мнение по въпросчето ми :) :) ....Колата е ГОЛФ 4 2.0 1999г....Та,снощи карам си аз на фарове и пускам да измия стъклото,принципно като съм на фарове и пусна вода ми мие и фаровете,но снощи - НЕ!! Спирам, отварям капака и с фенерчето гледам...то в тъмното много много не видях,но забелязах че е мокро покрай казанчето и капе вода от маркучите дето отиват към десния фар,на левия нищо му нямаше но и измит не беше :( :( Днес сутринта на светло,погледнах пак и нищо нередно не видях но пак неще да мие фаровете,само дето видях че водата от някаде си капе върху една букса до казанчето,не я знам за какво е.Някакви идеи за източник на проблема и разрешаването му и ако трябва да се разглабя нещо там как става,щото не мога да си мушна ръката да откача маркуча дето отива към фара....?????Предварително мерси за всеки отговор :)

P.S някой да разполага със заводска книжка на ГОЛФ 4 2.0i 1999г. на английски (код на двигателя AQY)????

Последна промяна от cornkiller на Пон 03 ное 2008 12:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chirenski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chirenski » Пон 03 ное 2008 12:48

Запушени пръскалки , пробвай с игличка или нещо от сорта да ги отпушиш. Доста теми има в търсачката - тя не хапе...

Потребителски аватар
cornkiller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cornkiller » Пон 03 ное 2008 13:13

знам,че има подобни теми,но никъде не намерих това което ми трябва.това с игличките съм съгласен,но проблема е че пръскалките на фаровете са с капачки и излизат от маската под фаровете.....но все пак ще пробвам да ги разчовъркам малко :D :D :D

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пон 03 ное 2008 13:27

виж да не е бушона при мен това беше- изгорял :lol:

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пон 03 ное 2008 13:35

За да почистиш дюзата хващаш ромбоидното капаче отпред на бронята и започваш да дърпаш нагоре. Трябва да се борави внимателно, за да не се счупят зъбчетата, на които е захванато. С еднатра ръка го издърпваш, с другата почистваш, а като го пуснеш се връща обратно в изходно положение. Според мен проблема ти не е в запушване, или е електрически, или имаш откачен маркуч. Най - добре е да се свали предната броня и да се търси проблема. Успех!!! :)

А, да и пръскалките се задействат като задържиш 2 - 3 секунди лоста.

Потребителски аватар
cornkiller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cornkiller » Пон 03 ное 2008 15:06

еее колега,знам че пръскалките се включват малко след като бутнеш лоста :wink: ,виж-това за бронята е идея-остава да се преборя със болтовете и я свалям....мерси....

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пон 03 ное 2008 15:14

Ето ти едно четиво за свалянето на бронята. За Бора е, но на Голф 4 е същото:
Сваляне на предна броня.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”