P.S някой да разполага със заводска книжка на ГОЛФ 4 2.0i 1999г. на английски (код на двигателя AQY)????
почистване на фаровете....проблемче
- cornkiller
- Автомобил:
- Двигател:
почистване на фаровете....проблемче
Здравейте,колеги!Обръщам се към Вас с молба за помощ или съвет или каквото и да е мнение по въпросчето ми
....Колата е ГОЛФ 4 2.0 1999г....Та,снощи карам си аз на фарове и пускам да измия стъклото,принципно като съм на фарове и пусна вода ми мие и фаровете,но снощи - НЕ!! Спирам, отварям капака и с фенерчето гледам...то в тъмното много много не видях,но забелязах че е мокро покрай казанчето и капе вода от маркучите дето отиват към десния фар,на левия нищо му нямаше но и измит не беше
Днес сутринта на светло,погледнах пак и нищо нередно не видях но пак неще да мие фаровете,само дето видях че водата от някаде си капе върху една букса до казанчето,не я знам за какво е.Някакви идеи за източник на проблема и разрешаването му и ако трябва да се разглабя нещо там как става,щото не мога да си мушна ръката да откача маркуча дето отива към фара....?????Предварително мерси за всеки отговор
P.S някой да разполага със заводска книжка на ГОЛФ 4 2.0i 1999г. на английски (код на двигателя AQY)????
Последна промяна от cornkiller на Пон 03 ное 2008 12:58, променено общо 1 път.
- cornkiller
- Автомобил:
- Двигател:
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
За да почистиш дюзата хващаш ромбоидното капаче отпред на бронята и започваш да дърпаш нагоре. Трябва да се борави внимателно, за да не се счупят зъбчетата, на които е захванато. С еднатра ръка го издърпваш, с другата почистваш, а като го пуснеш се връща обратно в изходно положение. Според мен проблема ти не е в запушване, или е електрически, или имаш откачен маркуч. Най - добре е да се свали предната броня и да се търси проблема. Успех!!!
А, да и пръскалките се задействат като задържиш 2 - 3 секунди лоста.
А, да и пръскалките се задействат като задържиш 2 - 3 секунди лоста.
- cornkiller
- Автомобил:
- Двигател:
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Ето ти едно четиво за свалянето на бронята. За Бора е, но на Голф 4 е същото:
Сваляне на предна броня.
Сваляне на предна броня.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”