колата се изложи ...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 08 фев 2006 23:01

10x на всички за отговорите, днес на тръгване от работата към 19:00 при -5 запали и вървя нормално, наистина причината може да е в обледеняването на някои части от моното ... дано това се окаже :roll:

остава проблема с ремъка, но имам чувството че и неговата грижа е в студа ...

Потребителски аватар
Taffy
Автомобил: Audi A4
Двигател: ADR 2000

Мнениеот Taffy » Чет 09 фев 2006 7:18

Същите проблеми. Скъсах си нервите.

Това, което натрупах като опит е да си палите в тея студове на бензин да карате докато стрелката на температурата се вдигне над малките чертички и тогава прехвърлете на газ. Няма да има проблеми.

А това, че като се запали на газ всичко е наред и когато се потегли рухва цялата илюзия, е защото изпарителя и тръбичките са обледенени и газта замръзва. Целият изпарител е леден и за това като се пали на бензин се решава проблема.
А за стъпковото моторче е така.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 09 фев 2006 9:42

вече май мога да потвърдя, че проблема ми е бил в заледяването на някои от частите по системата на газовата и моното, вследствие на прибързано превключване от бенз на газ в много големия студ вчера, и проблема както повечето пъти се оказва не е в колицата (както озаглавих темата), а в задкормилното ..(т.е. Аз)

имам и голф 2 1.6 карбуратор, който досега е пален само на газ, изпарителя е на 50к + и продължава да работи без никакви проблеми, но явно моното е по капризно и с него трябва да се съобразяваме

RSI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RSI » Чет 09 фев 2006 12:04

Stefanoz написа:RSI,смени газстанцията...сега зареждам само на MAT и нямам никакви проблеми зимата :wink: :wink: :wink:

Аз ходя до ОМВ във В.Търново, защото с тяхната газ напоследък правя сравнително нисък разход в сравнение с Лукойл или МАТ в Горна. На друго място не съм и зареждал :)
Както казаха колегите най-вероятно се обледеняват частите. Докато я държах в гаража нямаше проблеми. Днес я подържах малко на място да позагрее и стигнах без проблеми до работа :)

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 09 фев 2006 12:24

VWGT написа:...... проблема както повечето пъти се оказва не е в колицата (както озаглавих темата), а в задкормилното ..(т.е. Аз)

Още вчера мислех да ти го пиша в темата - да си смениш заглавието!
Колата не може да се изложи..... всичко опира до правилна поддръжка и употреба.
А за да запали студена на газ-> антифриза ти трябва да е поне за -50 градуса :idea:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 09 фев 2006 14:01

Моето обяснение на проблема е ,че при студен изпарител газта си увеличава обема много по-малко и преминава по-голямо количество газ .Най-малкото е да задави двигателя.Лично съм виждал заскрежени свещи,което обяснява защо неможе да запали и веднага на бензин.Ако при първите признаци спреш газта (от ключа) за няколко секунди -помага.
Ако е добра циркулацията на антифриза сигурно е по-добре,защото
някъде четох ,че газта се изпарява до -65.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”