Проблема е следния, вчера сутринта се опитвам да запаля, и двигателя се развъртя много лесно, все едно няма никаква компресия и никакви презнаци на палене.
Вечерта я карах на бензин и нямаше проблеми, има монтирана газова и двигателя е АБС.
Замерих има компресия, има искра на свеща, прегледах центровката и ангренажа също е ок. но не пали нито на газ нито на бензин.
Към обяд запали и изминах около 100 км. на бензин и нямаше никакви проблеми. Снощи като се прибирах последните 5 километра карах на газ и тази сутрин на бензин запали от раз, имаше нормални обороти 1100 и работеше перфектно както на бензин така и на газ.
Какъв може да е проблема и това страно въртене сякаш без компресия?
Стартера върти все едно няма бутала
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Стартера върти все едно няма бутала
zmei написа:Проблема е следния, вчера сутринта се опитвам да запаля, и двигателя се развъртя много лесно, все едно няма никаква компресия и никакви презнаци на палене.
Вечерта я карах на бензин и нямаше проблеми, има монтирана газова и двигателя е АБС.
Замерих има компресия, има искра на свеща, прегледах центровката и ангренажа също е ок. но не пали нито на газ нито на бензин.
Към обяд запали и изминах около 100 км. на бензин и нямаше никакви проблеми. Снощи като се прибирах последните 5 километра карах на газ и тази сутрин на бензин запали от раз, имаше нормални обороти 1100 и работеше перфектно както на бензин така и на газ.
Какъв може да е проблема и това страно въртене сякаш без компресия?
Натрупан графит в "цедката" на газовия клапан....котвата блокира, не може да затвори и газ постъпва постоянно(колата се дави).....като постои колата,графитния прах може да освободи временно котвата и всичко да изглежда нормално....отваряй газовия клапан(ама по-добре от добър газаджия защото там е високото налягане и сглобката е отговорна).....и проблема се решава...
-
javor_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Стартера върти все едно няма бутала
Добре, а аз да попитам защо става така, че като влезе много газ в цилиндрите на изгасен мотор и после върти все едно няма компресия? Газта как кара клапаните да не се затварят ? Мисля че с Кадета някой път ми го е правело.
-
zmei
- Автомобил:
- Двигател:
Fripon_X написа:ами човек погледни си релето на газта. То 100% ти е залепнало и няма и да има палене. Този проблем го имаше един колега и срещу скромните 5 лева се оправиха нещата.
Релето което подава напрежение на газовия винтил /за него говориш, нали/ е с два контакта, нормално отворен и нормално затворен, така че ако проблема е в него все на едното газ или бензин ще палне.
Склонен съм по да приема теорията на жокер, че газовия винтил е изпуснал газ и е напълнил цилиндрите с газ. Но защо върти така странно стартера????
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо не разбирам, ако цилиндрите са пълни с газ не би ли трябвало да се върти по трудно двигателя? :roll:
Има логика само ако свеща не може да хвърли искра заради многото газ, но тогава пробваите когато двигателя работи добре, свалете високоволтовия кабел от бубината и завъртете на стартер да видите как върти, и споделете тук.
Има логика само ако свеща не може да хвърли искра заради многото газ, но тогава пробваите когато двигателя работи добре, свалете високоволтовия кабел от бубината и завъртете на стартер да видите как върти, и споделете тук.
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
да не си си заредил акумулатора, съжалявам ама не издържах да се похваля. след като ми беше паднал акумулатора до минимум че да не може да завърти го свалих и на зарадното на колегата цялата нощ бълбук-бълбук и на сутринта ела да видиш имаше коренна разлика в скоростта на виртене, още като паля и ми прави впечатление а мина цяла седмица.
Към колегата - какво значи да върти все едно........ имаш ли представа...........няма начин ..........забрави
по-скоро да не е като в моя случай 
Към колегата - какво значи да върти все едно........ имаш ли представа...........няма начин ..........забрави
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”