Как да сваля кожуха на скоростния лост на Голф 4 !
Как да сваля кожуха на скоростния лост на Голф 4 !
Здравеите колеги,ако някой е свалял кожения кожух на скоростния лост,нека ми помогне с идея как точно става.Днес бях до тапицерското студио и човека ме чакаше да ми изработи новия кожух ,но аз не успях да го сваля,резил казвам ви,а след като го изработи новия кожух кой ще ми го сложи под топката на скоростниялост,въобще ако някои е ходил на такова местенце в Варна ,да ми даде съвет.Понеже искам да го сменям стария кожух с нов,но незнам как да го сваля,моля ви помогнете,благодаря ви предварително !
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да сваля кожуха на скоростния лост на Голф 4 !
Като запретнеш старата кожа нагоре, под топката ще видиш една скоба. Разхлабваш я и след това дърпаш смело. Резба няма. Топката е набита на пластмасата, която е на конус. Ако не ще, съвсем леко се опитай да я врътнеш наляво, надясно докато освободи. Не помня, но мисля, че отдолу имаше един зъб, който да фиксира положението на топката, колкото да не я сложиш наобратно, но той е лабав.
Дай маншона на тапицера заедно с топката, щото новия трябва да влезе под един пръстен и операцията е много закачлива.
Успех.
Дай маншона на тапицера заедно с топката, щото новия трябва да влезе под един пръстен и операцията е много закачлива.
Успех.
Благодаря ти,но аз днес махнах пластмасата на кожуха и нагоре под топката видях една скоба медна тя се въртеше наляво и надясно но незнам какво да правя от там насетне,ти какво би ме посъветвал. 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Щом ти е разхлабена скобата значи някой те е преварил и вече го е свалял.
Сега дърпаш нагоре топката, без да и се плашиш.
След това носиш комлекта на тапицера.
Сега дърпаш нагоре топката, без да и се плашиш.
След това носиш комлекта на тапицера.
Благодарян ти ,надявам се да стане с твоя помощ,аре газ до дупка на Голфетката!
Благодаря ти колега,за съветите,и за темата ,най-накрая успях днес да изкарам кожуха и го дадох на тапицера,за 10 лв. ми изпраска нов кожух стана страхотен,доволен съм от този тапицер.Жив и здрав бъди колега за помоща.Ръчкаи си голфетката и си свиркаи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”