myrshavija написа:slav написа:Ако проблема ти е че ти увисва задницата, ще ти препоръчам да си сложиш едни втулки на амортисьорите и ти се решава проблема...
Я кажи къде точно се слагат тия втулки на амортисьорите! Че да си сложа и аз и да не се занимавам със смяна на пружини.
viewtopic.php?f=5&t=94402Само имай предвид че не става въпрос за това което е на снимките в първия пост .... то по-нататък в темата става ясно де ... Втулката отива отдолу под чашката на която лежи пружината. Тя се вади на повечето амортисьори, но има някаква марка на които не се сваля чашката. В такъв случай се намират две чашки от стари други амортисьори, втулките се слагат върху тези които са си на амортисьора а другите чашки върху тях и оттам нагоре пак по същия ред, само дето става с по две чашки. Но мисля че тези със захванатите чашки са рядкост. Иначе аз моите втулки ги правих на стругар -2,5 см. Мисля че можеше за голфа и с 2 см. ама карай

резултата е приличен. За венто,пасат и джета може и маааалко повече за същия ефект като при голф заради по-тежката задница. Някои ги правят от тръба от строително скеле. Явно вътрешния диаметър е същия но за мен си е най-добре на стругар, защото и челото се изправя перфектно. Трябва да влизат по стеблото на амортисьора почти плътно но на ръка без сериозни почуквания.
Иначе може би си е най-добре с нови амортисьори на които фабрично засечките за чашката са по-високо но си струват пари. Освен това аз познавам доста хора които имат втулки и вече с години си карат колите без проблеми естествено ако повдигането е в нормални граници. Принципа е като на спортното регулируемо окачване където обаче чашката се повдига и спуска посредством винтове които са на мястото на втулката и може да се променя по всяко време а тук промяна става отново само ако се разглоби системата.