Съвет за задното окачване на Vento

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ivelin_Golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Съвет за задното окачване на Vento

Мнениеот Ivelin_Golf » Сря 28 яну 2009 14:28

Колеги сигурно ви е позната болката за която ви питам.Знаете ,че на Jetta/Vento бързо им омекват пружините и амортисьорите.Та значи и при мен на там отиват нещатата вече...Какво ще ми препоръчате,да сменя амортисьорите с газови заедно с пружините или да ги сменя отново с маслени и да сложа пружини от Passat?Защото съм чувал че на Passata пружините са по-твърди...И съответно да препоръчате модели амортисиьори и някаква ориентировъчна цена?

Благодаря ви предварително :да:

Последна промяна от Ivelin_Golf на Сря 28 яну 2009 14:52, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за задното окачване на Vento

Мнениеот myrshavija » Сря 28 яну 2009 14:44

Ivelin_Golf написа:...амортисьорите с газови + пружини от Pasat...

:да:
Passat се пише :mrgreen:

Потребителски аватар
ВАН
Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
Двигател: PN

Мнениеот ВАН » Сря 28 яну 2009 15:16

Потребителски аватар
Ivelin_Golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin_Golf » Сря 28 яну 2009 15:26

Ок,значи ще слагам пружини от Passat,то е очевидно...а за амортисиьорите какво ще споделите,след като сложа пасатови пружини?Маслени или газови да бъдат и нещо за марката да кажете :wink:

mihata8206
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mihata8206 » Сря 28 яну 2009 16:35

сложи си маслени,газовите бързо испускат по дупките

Потребителски аватар
gyleto
Автомобил: Golf 2
Двигател: PL 1991

Мнениеот gyleto » Сря 28 яну 2009 18:15

Ако слагаш газови ще вози твърдо но е по стабилна по завоите с маслени ще вози доста по меко струваха към 45,50 бройката :D

Потребителски аватар
Ivelin_Golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin_Golf » Чет 29 яну 2009 12:12

благодарен съм ви колеги....само да се стопли малко времето и ще търся от някъде пружини и се захващам :wink: :да:

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Чет 29 яну 2009 23:42

Моя съвет газови Билщайн или Каяба!Имай в предвид,че с Пасатови пружини задницата ще се вирне леко.С колко и дали зависи само от състоянието на пружините които ще сложиш!Успех!

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Съб 31 яну 2009 19:49

Ако проблема ти е че ти увисва задницата, ще ти препоръчам да си сложиш едни втулки на амортисьорите и ти се решава проблема. 2,5 см. ще ти върнат стойката на колата/даже за джета/венто може и 3-3,5 см./. Системата е изпитана и най-важно без пари ако си я правиш сам или срещу цената на сваляне и качване на задните амортисьори ако е при майстор.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 31 яну 2009 20:13

slav написа:Ако проблема ти е че ти увисва задницата, ще ти препоръчам да си сложиш едни втулки на амортисьорите и ти се решава проблема...

Я кажи къде точно се слагат тия втулки на амортисьорите! Че да си сложа и аз и да не се занимавам със смяна на пружини.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Съб 31 яну 2009 22:23

myrshavija написа:
slav написа:Ако проблема ти е че ти увисва задницата, ще ти препоръчам да си сложиш едни втулки на амортисьорите и ти се решава проблема...

Я кажи къде точно се слагат тия втулки на амортисьорите! Че да си сложа и аз и да не се занимавам със смяна на пружини.

viewtopic.php?f=5&t=94402
Само имай предвид че не става въпрос за това което е на снимките в първия пост .... то по-нататък в темата става ясно де ... Втулката отива отдолу под чашката на която лежи пружината. Тя се вади на повечето амортисьори, но има някаква марка на които не се сваля чашката. В такъв случай се намират две чашки от стари други амортисьори, втулките се слагат върху тези които са си на амортисьора а другите чашки върху тях и оттам нагоре пак по същия ред, само дето става с по две чашки. Но мисля че тези със захванатите чашки са рядкост. Иначе аз моите втулки ги правих на стругар -2,5 см. Мисля че можеше за голфа и с 2 см. ама карай :D резултата е приличен. За венто,пасат и джета може и маааалко повече за същия ефект като при голф заради по-тежката задница. Някои ги правят от тръба от строително скеле. Явно вътрешния диаметър е същия но за мен си е най-добре на стругар, защото и челото се изправя перфектно. Трябва да влизат по стеблото на амортисьора почти плътно но на ръка без сериозни почуквания.
Иначе може би си е най-добре с нови амортисьори на които фабрично засечките за чашката са по-високо но си струват пари. Освен това аз познавам доста хора които имат втулки и вече с години си карат колите без проблеми естествено ако повдигането е в нормални граници. Принципа е като на спортното регулируемо окачване където обаче чашката се повдига и спуска посредством винтове които са на мястото на втулката и може да се променя по всяко време а тук промяна става отново само ако се разглоби системата.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 01 фев 2009 7:22

Доколкото разбирам се слагат подложки на пружините. Малко е двусмислено, защото втулките се слагат в чашката на амортисьора, но реално се повдигат пружините. Аз постигнах този ефект със смяна на пружините.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Нед 01 фев 2009 10:29

Не в чашката, а под чашката на амортисьора. И наистина реално се повдига пружината, но то тя е определяща за височината на колата.

Потребителски аватар
Ivelin_Golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin_Golf » Пон 02 фев 2009 16:26

Това с втулките беше направено на старото ми Golf-че и стойката му беше мн добра и 4-5 години след слагането им ефекта не беше се променил с течение на времето :wink:
Но за Vento-то мисля да сменя 1-во амортисьорите и тогава ще предприемам мерки за втулки или пружини от Passat.Както се вижда на снимките задницата е прилична според мен,въпреки че се забелязва разстоянието м/у гумите и калника на задницата е по-малко отколкото на предницата.А и това е в не натоварено състояние,но качат ли се 3-4 души гумата се скрива от калника...Със смяна на амортисьрите мисля ,че може да се оправят нещата или ?
За маслени какви ще ми препоръчате,а и цените да са в рамките на нормалното :wink:
Иначе сега задницата е така...тук е с 15" джанти
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
ivan20071983
Автомобил: Passat
Двигател: AHL

Мнениеот ivan20071983 » Сря 04 фев 2009 19:42

Един приятел имаше кордоба седан и искаше да е вдигне по същия начин и си взе окачване от кордоба комби стана перфектно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”