Чистачките не работят изобщо

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Чистачките не работят изобщо

Мнениеот nurv » Чет 26 фев 2009 22:13

Здравейте колеги,
Проблемите с чистачките са си нещо познато, но при мен този път стана малка загадка. Цялата история тръгна след като миналото лято ми изпушиха механичните контакти на лостчето и така имах само едно работещо положение (надолу). Тези нагоре никакви ги нямаше, тоест интервалите. После един път ми изгоря предпазителят, който смених и всичко си заспа. Преди една седмица яко се разкърцаха, но студ и не ги погледнах. После почнаха да вървят много бавно, но все пак вървяха. До днес, когато вече изобщо не тръгват. Чува се едно "цъкане" след като ги включа и до там. Задната работи, както и пръскалките. Моторчето ли е проблема според вас и колко струва, къде мога да го намеря? Моля модераторите, темата да не се заключва, тъй като не намерих решение на моя проблем въпреки търсачката. Предварително ви благодаря!

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Re: Чистачките не работят изобщо

Мнениеот Каспър » Пет 27 фев 2009 12:13

Моторчето ново е 80лв. в Ауто+. Можеш да свалиш старото и да му видиш четките. Ако са се износили три нови четки слагаш и готово.

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Пон 02 мар 2009 20:57

Смених го със старо работещо. Сега ще отворя моето, да видя какво става вътре. А какъв микроживот имаше във филтъра на купето...

Потребителски аватар
miti4nia78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miti4nia78 » Чет 05 мар 2009 9:46

колега аз го имах същия проблем,погледни си механизма -държач на чистачките,при мен беше клиясала едната втулка и неможеше да върти чистачката.това е от водата-сега като стане така вече знам

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Нед 08 мар 2009 14:56

И това си го помислих, но аз смених и самото рамо. Просто ми дадоха новото моторче направо с него. А че моето е изгоряло е сигурно, понеже му подавах направо от акумулатора ток и пак не запали.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”