Двигател на голф 4 1.4
Re: Двигател на голф 4 1.4
Не пушеше постоянно! Като карах с над 2500об/м и пуснех газта за малко ,после като я натиснех започваше да пуши за известно време ,после спираше и пак така ...При по-големи обороти сегментите пускаха повечко масло и за това ..пушека беше сивкаво-бял. Един съвет -щом ще отваряш главата ,по-добре и направи един шлайф ,не е скъпо само шлайфа ти излиза м/у 30-50лв. може и по евтино ..зависи от кожодерите 
- shirindeniz
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги ,ще се сменя всичко.Както казa (Kindera) така и стана.Още не е готова ,но като я взема от сервиза ,ще пиша какво е станало.Дано след това няма проблем. 

-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
Градски лоша работа, къде ще ти я правят?
При мен няма проблеми вече...не пипа маслото грам !Успех дано и при теб всичко стане ОК !!Просто "Ханс" тоя двигател не го е измислил както трябва ..всички с 1.4 16V рано или късно стигат до този ремонт!
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
kindera написа:При мен няма проблеми вече...не пипа маслото грам !Успех дано и при теб всичко стане ОК !!Просто "Ханс" тоя двигател не го е измислил както трябва ..всички с 1.4 16V рано или късно стигат до този ремонт!
Колега а дали не Ханс а предишния собственик е забравил нещо да сменя!Замислял ли си се

- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
mitakathvp написа:kindera написа:При мен няма проблеми вече...не пипа маслото грам !Успех дано и при теб всичко стане ОК !!Просто "Ханс" тоя двигател не го е измислил както трябва ..всички с 1.4 16V рано или късно стигат до този ремонт!
Колега а дали не Ханс а предишния собственик е забравил нещо да сменя!Замислял ли си се
Мой колега кара такъв мотор, купен нов 2004г., сега е на 80 000км, поддържана си е колата и харчи доволно масло, сменят се ламбди, биалети и квото се сетите... такаче голяма част от проблема е при Ханс
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Явно старите машини са си друго качество за съжаление 

- shirindeniz
- Автомобил:
- Двигател:
Градски ,ако знаеш някой кадърен майстор ми препоръчай.На мен вече ми омръзна от "майстори".Няма майстор ,който да може да прави всичко както трябва/без ЕЛ/.Ще направи едно ,а друго "не". 

-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
Ами моята вече е на 105 000 и не харчи изобщо масло.
Нито лабмди съм сменял нито биалети. Само тампоните на стабилизиращата щанга, ама там всички четворки си го знаят като проблем
Тоя с 80 000 дето харчи масло сигурно е прегрявана
Нито лабмди съм сменял нито биалети. Само тампоните на стабилизиращата щанга, ама там всички четворки си го знаят като проблем
Тоя с 80 000 дето харчи масло сигурно е прегрявана
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно е при прегряване заминават първо гумичките после евентуално гарнитурата на главата!
- shirindeniz
- Автомобил:
- Двигател:
Вече съм я оставил при майстора,горе на беляковско шосе.Ще сменя и гумички и сегменти,ще има и шлайф сигурно"не му разбирам много".Надявам се операцията да мине успешно.Иначе градски при този майстор отивам за първи път,похвалиха ми го "ще видим".Не му знам името.Иначе съм доволен от Бодила,Мозъка /за ЕЛ/,Пламен/до Бодила/и Явор.Незнам дали ги знаеш.Но реших да пробвам и този 

-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
Дано да се оправи без проблем
Да разкажеш после как е минало.
Да разкажеш после как е минало.
- shirindeniz
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,колеги.Днес взех колата от сервиза и операцията мина успешно/поне на първо време/.Сменени са гумички,сегменти и напасване /незнам на какво/570лв.за труд и материал.Незнам добре ли е или не ,но това е положението.За сега не пуши ,като я покарам ще видя как е маслото и ще пиша пак.
И колата е била прегрявана.
И колата е била прегрявана.Re: Двигател на голф 4 1.4
Честито ,само не я настъпвай много ,да се поразработи! А за пушенето ,може в началото малко да изкарва,но не е страшно ,докато се напаснат сегментите.
- shirindeniz
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти.Ако има промени ,ще пиша.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”