Свети ми лампата на ABS
- giorgo77
- Автомобил:
- Двигател:
Свети ми лампата на ABS
Напоследък не иска да гасне лампата на АБСа и съответно не работи. Дайте някаква идея какво да гледам и как мога да разбера какво му е
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Re: Свети ми лампата на ABS
giorgo77 написа:Напоследък не иска да гасне лампата на АБСа и съответно не работи. Дайте някаква идея какво да гледам и как мога да разбера какво му е
Диагностика с VAG-COM, примерно , виждаш каква грешка ще ти изпише, пишеш я тук и ще коментираме тогава
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
И на мен ми се случва по някга. Иди на ваг-ком и щ ети изтрият грешката. Най-вероятно е това. Успех!
- giorgo77
- Автомобил:
- Двигател:
Къде в София могат да го видят и да ми изтрият грешките, ако е това?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
За София не мога да ти кажа точно, но в Пловдив BOSCH са най-добри. Виж къде в София има техен сервиз и ако не те посъветва нещо по-добро някой от София иди там.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
За светенето на лампата ако е от записана грешка и откачане на акумулатора върши работа,но за да разбереш от какво светва си трябва VAG Com и в 90% от случаите се оказва датчик за смяна /от 30 до 130лв/ !
- giorgo77
- Автомобил:
- Двигател:
Днес я гледах с ваг ком и показа грешка в двата датчика на предните колела и после изчисти едната и остана само проблем в предно дясно. Сега остава да го видя утре да не е разкачен нещо и ако не е да го сменям. Предполагам,че не се сменя трудно 
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
giorgo77 написа:... Предполагам,че не се сменя трудно
Изобщо не подценявай ръждата и последствията след нея....
Здрава отвертка и хубав 500 гр. чук...
designer1 написа:giorgo77 написа:Напоследък не иска да гасне лампата на АБСа и съответно не работи. Дайте някаква идея какво да гледам и как мога да разбера какво му е
Диагностика с VAG-COM, примерно , виждаш каква грешка ще ти изпише, пишеш я тук и ще коментираме тогава
при мен диагностиката показа *8* грешки в сервиз на Бош,хванаха се за главата-било невъзможно и това след ремонт на абс-270лв.-след ремонт лампата светваше сед 2-3 мин. каране-реших проблема-махнах буксата на лампата и-*о боже- оправи се, вече не свети

хора ! за Бога ,не плащайте за несвършена работа!
днес след 3 часово пътуване столичанин кацва при мен и пита за ремонт на климатик. добре , какъв е проблема !ами взех колата от ремонт на климатика и платих 127бглв. и реших да си пусна студено - но ядец!просто прецакали намотката на електро - магнитния съединител на компресора след смяна на лагери на компресора!какво правите бе колеги?
днес след 3 часово пътуване столичанин кацва при мен и пита за ремонт на климатик. добре , какъв е проблема !ами взех колата от ремонт на климатика и платих 127бглв. и реших да си пусна студено - но ядец!просто прецакали намотката на електро - магнитния съединител на компресора след смяна на лагери на компресора!какво правите бе колеги?
- giorgo77
- Автомобил:
- Двигател:
Оказа се че не се вади толкова лесно този датчик. Днес се опитахме, но не излиза. Болта се развива ама не помръдва датчика. Изглежда трябва да се свали диска и да се избие. Май ще я карам на майстор
Някой знае ли колко струва такъв датчик?
Някой знае ли колко струва такъв датчик?
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi хубаво ти е написал 30-130 лева.Зависи от "оригиналността".
Един приятел си взе китайче за 30-тина лева.Мамка му на ваг-кома реагираше със закъснение спрямо другите 3 датчика и работеше само над 40 км/ч.Съответно трупаше грешка и лампата светеше.
Оказа се,че е необходимо само разстоянието между датчика и гривната да се намали чрез изпилване и проработи нормално.И все пак аз силно препоръчвам оригиналната част.
Като ти казах,че с ръжадата шега не бива, ти си мислиш че е майтап работа...Да ама не. Намери си чук или бормашина и здрава отвертка, център или нещо такова за избиване.
Един приятел си взе китайче за 30-тина лева.Мамка му на ваг-кома реагираше със закъснение спрямо другите 3 датчика и работеше само над 40 км/ч.Съответно трупаше грешка и лампата светеше.
Оказа се,че е необходимо само разстоянието между датчика и гривната да се намали чрез изпилване и проработи нормално.И все пак аз силно препоръчвам оригиналната част.
Като ти казах,че с ръжадата шега не бива, ти си мислиш че е майтап работа...Да ама не. Намери си чук или бормашина и здрава отвертка, център или нещо такова за избиване.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
иди и питаи колко пари 6те изкат в моргите ако не ба4ка 6те го сменят поне 6те е оригинален
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
golf_III_2e написа:иди и питаи колко пари 6те изкат в моргите ако не ба4ка 6те го сменят поне 6те е оригинален
Не е лоша идеята.Пак повтарям - почти не е възможно да се демонтира без да се удря с чука, а като удариш става на части
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
аз като си сменях задния мост излезнаха лесно след като ги удавих сас спреи за ръжда а голфа е 93-та... знам 4е има и такива които излизат само с 4ук и сека4 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”